A német alkotmányvédelem szerint a török titkosszolgálatok aggasztóan aktívak náluk

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Egyre jobban aggódik német Szövetségi Alkotmányvédelmi Hivatal a török titkosszolgálatok és szélsőséges csoportok németországi tevékenysége miatt. Hans-Georg Maaßen, az alkotmányvédelem vezetője egy interjúban beszél arról, hogy tudomásukra jutott, a török kormány igyekszik befolyásolni a Németországban élő német közösségeket. Maaßen szerint a török titkosszolgálat már túllépett a német jog keretein, és hírszerzési információkat gyűjt bizonyos személyekről.

Beszélt arról, hogy meg akarják félemlíteni azokat a török származásúakat, akik nem értenek egyet Erdogan elnökkel. Aggasztónak nevezte azt is, hogy török szélsőséges csoportok egyre aktívabbak az országban.

Fotó: MICHELE TANTUSSI/Anadolu Agency

A két ország között eldurvuló helyzetet jól mutatja, hogy pénteken már Wolfgang Schäuble pénzügyminiszter is az NDK-hoz hasonlította Törökországot, mivel önkényesen tartóztatnak le embereket és a diplomáciai minimumokat sem tartják be. 

Azt mondta, hogy a német kormány nem tudja biztosítani a Törökországba utazó németek biztonságát.

Sigmar Gabriel külügyminiszter csütörtökön jelentette be, hogy újfajta külpolitikát fognak folytatni Törökországgal szemben, ami azt jelenti, hogy átgondolják a gazdasági támogatások és a törökországi beruházásokhoz nyújtott állami garanciavállalások ügyét is felülvizsgálják. Angela Merkel kancellár támogatásáról biztosította minisztere törekvéseit. (FAZ)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.