Chris Froome lényegében megnyerte a Tourt

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem
Chris Froome a 2016 júliusi Natourcriterium Aalst kritériumverseny után a pódiumon. AFP PHOTO / Belga / KRISTOF VAN ACCOMFotó: KRISTOF VAN ACCOM

Sorozatban harmadszor, életében negyedszer fogja megnyerni a Tour de France körversenyt a brit Chris Froome. Ez a mai időfutamon derült ki, amin az utolsóként nekivágó bringás a harmadik lett, tovább növelve az előnyét az összetettben. Már csak egy formalitásnak számító, Párizsban véget érő szakasz van hátra a versenyből.

A mindent eldöntő 22,5 kilométeres egyéni időfutamot Marseille utcáin tartották. A szakaszt végül Maciej Bodnar nyerte. Volt némi dráma is, az eddig második helyen álló francia Romain Bardet úgy elrontotta a futamot, hogy egy másodperc híján még a dobogóról is majdnem leszorult, így a kolumbiai Rigoberto Uran feljött a második helyre.

(via Guardian)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.