Már hivatalos: örökre befejezik egy legendás amerkai sportkocsi gyártását


Könnyeiket nyelhetik a brutális motorral felszerelt amerikai sportautók imádói: a Fiat Chrysler Automobiles közölte, hogy 2017. augusztus 31-én befejezik a Dodge Viper gyártását, egyidőben azzal, hogy bezárják a legedás 8,4 litereseket összeszerelő detroiti üzemet.

A lépés azért is szimbolikus, mert a Viper volt az utolsó olyan híres sportkocsi, amit magában Detroitban, az amerikai autógyártás fővárosában állítottak elő. Nem kell ugyanakkor utcára kerülő ezrektől félni, mivel a Dodge Viper összeszerelésével az utóbbi időben már csak összesen 84 alkalmazott foglalkozott, akik más autógyárakban kapnak munkát.

Az első Dodge Viper - a márka mindig is a Chryslerhez tartozott - 1992-ben jelent meg, a Lamborghini által tervezett motorral.

(via Business Insider

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.