Orbán Viktor: A V4 megerősödése fontosabb, mint az amerikai elnökválasztás

politika
2017 július 22., 06:19
comments 687

Orbán Viktor miniszterelnök szokásos évi tusnádfürdői beszédét tartja szombat délelőtt, a Bálványosi Szabadegyetem és Ifjúsági Tábor nevű erdélyi nyári fesztivál fő attrakciójaként.

A beszéd címe ez: 

Közép-Európa a biztos pont?!

Pénteken a Kossuth Rádióban azt ígérte, hogy az erős Magyarországról akar beszélni. Németh Zsolt, a Fidesz külpolitikusa és a tusnádfürdői beszédek állandó moderátor-házigazdája pedig arról beszélt, hogy Orbán idei beszéde ismét nemzetközi figyelmet kelthet. 2014-ben Orbán itt mondta azt, hogy illiberális demokráciát akar Magyarországon.

Orbán Viktor miniszterelnök előadása előtt a 28. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban (Tusványos) az erdélyi Tusnádfürdőn 2017. július 22-én.
photo_camera Fotó: Veres Nándor / MTI / MTVA

A miniszterelnök azzal kezdte, hogy 27 évvel ezelőtt sokan a nyugati világhoz való teljes hasonulást (bőrledobó vedlést) tartották evidenciának, de rájöttek, hogy nekünk is van érdemi mondanivalónk Európa nyugati fele számára. Akkoriban nem lesték a szavunkat, de most már figyelnek. A legfontosabb esemény a világban az elmúlt évben a V4 megerősödése volt, fontosabb mint az amerikai vagy a francia elnökválasztás volt, hívta fel a figyelmet.

Civilizációs kitekintést tartott ezután. Obama Kairóba, Trump Varsóba ment először fontos külföldi beszédet mondani megválasztása után. Trumpot idézte: "harcoljunk mint a lengyelekért, családért, szabadságért, országért és Istenért". Két éve a nyugati világban ilyen nem hangozhatott volna el, de nagyot változott a világ. 

A nemzetek feletti elit és a hazafias vezetők harcolnak egymással a világpolitikában Orbán szerint 2010-ben az új hazafias politika előfutára lett a magyar kormány. Trump megválasztásával felzárkózott az USA, magyarázza. 

Orbán pontjai az erős Magyarországról

A hazafias kormányzás célja a nemzet és az ország megerősítése. De mitől erős egy nemzet? Orbán pontokba szedte, demonstrálandó a 2010 óta megtett utat.

  • Gazdasági növekedés kell egy erős országnak, ma az EU átlag feletti a magyar növekedés.
  • Mindenkinek munkát kell adni, aki dolgozni akar. Ma 4,4 millió ember dolgozik Magyarországon.
  • A stratégiai ágazatokban erőteljes nemzeti tulajdon kell. Mára az energia- bank- és média-szektorban már nemzeti többségi tulajdon van, korábban oktalanul privatizált cégeket vásároltunk vissza.
  • Nem lehet demográfiai hanyatlás egy erős országban. Aki nem tudja fenntartani magát biológiailag, az eltűnik. Magyarország ma még nem képes fenntartani magát. A nők döntik el, hogy születik-e gyerek a családban, a kormány csak annyit tehet, hogy családbarát környezetet igyekszik kialakítani. 
  • Ehhez pénz kell. Honnan van ez a pénz: A multiktól veszem el - azért beszélt egyes szám első személyben, mert sokáig más nem akarta ezt rajta kívül megtenni. Elveszünk a bankszektortól 272 milliárdot, az energiától 120 milliárdot, a telekom ipartól 55 milliárd forintot, a biztosítóktól 31 milliárdot. Ezt családi adókedvezmény formájában, ingyenes étkeztetésre, szegény gyerekek nyaraltatására, tankönyvre és otthonteremtési támogatásra költjük. 
  • Erős ország nem más pénzén él, az IMF-féle szervezeteket hazaküldi, reméli többet nem is kell velük találkozni. 
  • Erős országban jó a közbiztonság. Ez határvédelmet és terrorkísérletek elhárítását jelenti.
  • Fejlődő tudomány és innováció kell, nyitni a jövő iparágai felé. Bekopogtunk ezek kapuján.A világ magyarságát egy közösségbe kell szervezni. Akkor lehet erős Magyarország, ha a világ bármely sarkában rálépnek egy magyar lábára, akkor Budapesten egy vörös lámpának ki kell gyulladnia.
  • Stabil szövetségi rendszer része kell legyen egy erős ország: EU-nak és NATO-nak a tagjai vagyunk. 
  • Képesnek kell lenni vendégül látni a világ nagy rendezvényeit. Bécs és Isztambul között Budapest az egyetlen pont, ami éppen bizonyítja, hogy nincs olyan rendezvénye a világnak, a futball vébén kívül, amit ne tudna vendégül látni.
  • Erős országnak kulturális identitás is kell, ez nincs stabil etnikai összetétel nélkül. Az etnikai összetétel megváltoztatását nem engedheti meg magának egy erős ország.
  • Az erős országnak hadsereg is kell, ennek fejlesztése eddig elmaradt, de hamarosan ezt is bepótoljuk.
  • Ahol nagy lemaradás van: a demográfiai kérdés, itt még messze vagyunk attól, hogy biztonságban érezzük magunkat. Átlagban minden házaspárnak 2,1 gyereket kellene vállalnia, most 1,44-nél tartunk. Itt dimenzióváltásra van szükség.
    A nemzetszervezés szempontjából is intenzívebb fejlesztés kell a Kárpát Medencében. A modern technológiák bevezetése is nagyon fontos lenne. 

Európáról

Orbán ezután Európáról beszélt. Az európaiaké marad Európa? Magyaroroszág a magyaroké, Németország a németeké lesz-e? Kik fognak élni Európában? - ez szerinte most a történelmi kérdés. Konkrét megbízható adat nincs arról, hogy a bennszülött keresztény és a beáramló muszlim közösség milyen arányban ér most. Tilos ilyen adatokat gyűjteni. A migránsok nem egyenlő mértékben oszlanak meg a korcsoportok között. Nekünk a 45 és 15 alattiakat kell néznünk, ebből láthatjuk, milyen világ lesz 2050-ben. 

photo_camera Fotó: Botos Tamás/444

A migránsok nem átnevelhetőek

A magyar kormány nagy nemzetközi kutatást futtat arról, hogy az európaiak mit gondolnak erről. Nem azt, amit a vezetőik. Az EU 28 országából a bevándorlást súlyos kérdésnek tartja 81%, 64% szerint növeli a bűnözést, 59% szerint megváltoztatja a kultúrát, 76% szerint gyenge Brüsszel teljesítménye a bevándorlás ügyében, és 36% várja Brüsszeltől a megoldást, 51% pedig a nemzetállamoktól. Minden 4. magyar több hatalmat adna Brüsszelnek, de szerencsére 61% nem így gondolja. 

Sikeres integrációt nem ismerünk! - jelentette ki határozottan. Attól félnek az európaiak, hogy a migránsok elveszik a munkahelyüket. Aki a gazdasági bajait migránsokkal akarja megoldani, az tengervizet iszik. Egymással ellentétes célokat képviselő emberek egy országban csak káoszt hozhatnak. A migránosk kultúrája szemben áll az európai kultúrával. A két kultúra kizárja egymást. Európában egyenjogúság van a férfiak és a nők között, a muzulmánoknál hierarchia van, ez nem összeegyeztethető. Átnevelhetők a migránsok? Úgy tűnik, hogy nem, mert erősebbnek és értékesebbnek tekintik a saját kultúrájukat, mint a mienket. Nem fogják, sosem fogják az európai kultúrát magukévá tenni.

A németek inkább hallgassanak

Az európai kultúrának nem célja a szolidaritás, legfeljebb eszköze. A célja az, hogy az itteni emberek békében és szabadságban éljenek. Az európai kultúra megváltoztatásával nem szabad szolidárisnak lenni, mert az önfeladást jelent.
Nem akar a német választási kampányba keveredni, de bukásra álló német politikusok a magyarokkal szórakoznak, provokálnak, sértegetnek. Ám az, hogy Magyarország megvédte Európát a migránsoktól, az 260 milliárd forintba került, amíg ezt nem fizeti ki az EU, addig nem prédikáljon szolidaritásról. És egy német pláne ne hozza ezt fel a magyarokkal szemben, mert egy németországi gyárban ötször annyi fizetést adnak, mint egy magyar gyárban a tulajdonosok. Szégyentelen nekik szolidaritásról beszélni. 

Brüsszel Európa ellen

Brüsszelben szövetség alakult ki az európai emberekkel szemben, és ebben a brüsszeli elit és Soros György hálózata kötött szövetséget. Amikor egy politikai elit szembefordul a saját népével, akkor inkvizítor kell, most Frans Timmermans lett a fő inkvizítor. Ma Lengyelországra támadt leginkább, de Magyarország világossá teszi, soha nem vezethet sikerre az EU-ban egy inkvizíciós hadjárat Lengyelországgal szemben, mert Magyarország mindent megtesz, hogy megvédje a lengyeleket.

Létezik egy Soros terv, ennek négy pontja van, ezt leírták. Évente egymillió migránst kell behozni a muszlim világból az EU-ba. Mindegyiknek adni kell 4,5 millió forintot érkezéskor, hogy fenntartsák a beáramlást, ez volna a szívó hatás. Ez több pénz mint egy magyar éves átlagkereset. A migránsokat szét kell osztani kötelező és állandó kvóta alapján. Kell egy európai bevándorlási ügynökség, hogy Brüsszel elvegye az ügyet a nemzetállamoktól. Ez a Soros-terv! - mondta. Az EU-nak vissza kell nyernie a szuverenitását a Soros-birodalommal szemben. Utána az EU-t meg kell reformálni.

Az EU megreformálása ilyen legyen Orbán szerint:

  • Az Európai Bizottság hatalmát meg kell nyesni. Ma túlterjeszkedik hatáskörén, politikai testületként viselkedik, ebből fakad minden probléma, ettől szenvednek a nemzetállamok. Megvétóztam a kvótarendszert, de a bizottság ezt kicselezte, és másképpen tette vissza a napirendre. 
  • Aztán ki kell szállítani az EU-n kívülre az illegális migránsokat. Az EU katonaliag nem maradhat védtelen. Saját katonai potenciál kell, egy európai katonai erőt kell felépíteni.
  • Az EU versenyképességét adócsökkentéssel és rugalmas munkavállalási feltételekkel kell erősíteni.
  • A balkáni országokat fel kell venni az eU-ba, elsőként minél hamarabb Szerbiát kell felvenni, különben nem lesz béka.
  • Két nagy történelmi szerződés kell: egyik Törökországgal, a másik Oroszországgal.
  • Ha ez mind megvan, akkor megreformált lesz az EU.

De hol állunk most?

A kereszténydemokrata pártok elkereszténytelenedtek. Liberálisok lettek. A szociáldemokrata pártok alól kiment a proletariátus, azok sem maradtak olyanok, mint voltak, a neoliberálisokkal léptek frigyre és a kultúrát akarják ellenőrizni. És át akarják adni Európát egy kevert népességnek. Európát kereszténytelenítik, a nemzeti identitást el akarják venni. 

Vissza  a magyar ügyekhez

A legfontosabb nekünk a magyar választás, mondja. Mi a tétje? Különleges választás lesz, mert európai tétje lesz. Magyarország a V4-ek segítségével megállította a migránsok invázióját. Amíg én vagyok Magyarország miniszterelnöke, addig a kerítés a helyén marad, és Európát is meg fogjuk védeni. A magyar ellenzék ezzel szemben nyíltan hirdeti, hogy le fogják bontani a kerítést, támogatják a migránsok szétosztását, átadnák Európát a kevert népességnek.  Minden magyar ellenzéki párt hatalmat akar adni Brüsszelnek. Az elcsalt hatásköröket mi viszont visszavennénk. 

A brüsszeli bürokraták és Soros György Közép-Európát meg akarják gyengíteni, hogy ne legyen erős a V4 csoport. Ha nem a Fidesz - KDNP nyer, akkor minden elveszhet, amiért Magyarország kínnal és verejtékkel megdolgozott. Nem építés, hanem rombolás jönne. Magyarország Trianon óta nem állt olyan közel ahhoz, hogy Magyarország virágzó, erős, önbizalommal teli, tekintélyes ország legyem, mint most. Évtizedekre elveszthetik ezt az esélyt a magyarok, ha az ellenzék győz.
A határon túli közösségek virágzását is csak az erős anyaország képes biztosítani, a magyar ellenzéki pártok nem az önök barátai - fordul az erdélyiek felé. Ne csak szurkoljanak, menjenek fel a pályára, vegyenek részt a választáson, szavazzanak!

Nem az ellenzék a veszélyes a Fideszre, hanem Brüsszel és Soros

Nem az ellenzéki pártok jelentik a fő ellenfelet, a centrális erőtérrel nem tudnak mit kezdeni. A külső erők a veszélyesebbek: Soros maffiahálózata, Brüsszel és a médiahálózat. Pénzügyi zsarolás, politikai fenyegetés, rágalomhadjárat, ilyen cikkely, olyan cikkely, ezek a fegyvereik.

A bunkó megnyilvánulásokkal szemben Magyarország európai stílusban védi meg magát Orbán Viktor szerint. Zárásként pedig azt mondta, hogy "27 éve abban hittünk, hogy Európa a jövőnk, most abban hiszünk, hogy mi vagyunk Európa jövője".  

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.