Meghalt Snooty, a világ legidősebb manátusza

ÁLLAT
2017 július 23., 20:41
comments 121

A floridai tengeri parkban élő tengeri tehén egy nappal 69. születésnapja után halt meg, egy balesetben, ami nagyon megrázta az állatpark személyzetét is. 

Snooty a South Florida Museum lakója volt, közleményük szerint úgy halt meg, hogy beragadt egy karbantartói kijáratba, ami abból a medencéből vezetett ki, amiben három fiatal manátusszal élt együtt. Hogy pontosan mi okozta a halálát, azt majd boncolás után fogják tudni megmondani, de jó eséllyel Snooty megfulladt. Az ajtót elvileg úgy tervezték, hogy a manátuszok ne tudjanak beleúszni. 

photo_camera Fotó: South Florida Museum

A tengeri tehenek az ormányosok rokonai, sekély vizet kedvelő emlősök. Veszélyeztetett fajnak számítanak, mivel az emberi tevékenységek világszerte veszélybe sodorták a faj fennmaradását. 

Kutatók szerint Snooty lehetett a legidősebb élő manátusz a bolygón, fogságban biztos nem volt még egy ilyen sokáig élő példány. A 69 évből 68-at töltött a floridai múzeumban. 1948-ban született fogságban, 1979 óta Manatee megye kabalaállata, a helyi közösség fontos állata volt. (Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt