Több mint 100 partiarcot kellett kórházba vinni Chance the Rapper hartfordi megabulija után

ÉLET
2017 július 23., 08:46
comments 60

Elég nagy buli volt péntek este a connecticuti Hartforfban, ahol a rettegett chicagói fenegyerek, Chance the Rapper lépett fel a helyi Hot 93.7 rádióállomás megabuliján. 

A részt huszonévesekből álló közönség a szokásosnál is komolyabban vette a partit, aminek az lett a vége, hogy több mint 100 fiatalt szállítottak kórházba súlyos alkoholmérgezés miatt. 

Chance the Rapper itt épp egy New Orleans-i fesztiválon
photo_camera Chance the Rapper itt épp egy New Orleans-i fesztiválon Fotó: Bennett Raglin/AFP

A helyi helyettes seriff, Brian Foley a Hartford Courantnek arról beszélt, hogy a fiatalok a szokásosnál is nagyobb tempóban folytatták a rohamivást és a bulizást, és nem csak egy-egy kisebb horda ragadtatta el magát, hanem valóságos közösségi vedelésbe torkollott a show. 

Magán a koncerten egyébként több mint 20 ezren vettek részt, de a kórházba kerültek többsége kifejezetten fiatal volt és súlyosnak mondható alkoholmérgezést szenvedett. A rendőrség nagyjából 50 esetben állapított meg korhatár alatti alkoholfogyasztást, ami (józanodás után) bírósági idézéssel jár együtt. 

Külön érdekesség, hogy a helyettes szerint egyébként a droghasználat nem volt annyira feltűnő és jelentős, mint a vedelés, amihez hozzájárulhatott az irdatlan hőség és az árnyékos helyek hiánya. 

Hartfordban egy hasonló méretű buli után átlagosan 60 embert kell ellátni drog- vagy alkoholhasználat után, ezt már a tűzoltófőnök mondta el a lapnak. Edzettek tehát a helyi hatóságok, de ez az annyira súlyos volt, hogy a mentőszolgálatnak más városi szolgálatok segítségéhez is kellett folyamodnia - viszont aki nem lett rosszul, állítólag nagyon élvezte a bulit. (Jezebel)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.