Egy 7x6 méteres csodaszarvassal zárják le a vizes vébét

sport
2017 július 24., 15:29
comments 256

A csodaszarvas történetét dolgozza fel a magyarországi vizes világbajnokság vasárnapi esti záróshow-ja, jelentette be Vági Bence, a záróünnepség előadásának rendezője a köztévén. 

Vági  elmondta, hogy 18 országból 200 előadóművész, köztük 80 artista és több mint 50 táncos érkezik, akik egy ősi legendát fognak életre kelteni.

A záróműsorban szereplő csodaszarvas 7 x 6 méteres óriásbábja hosszú tervezés eredménye, amely a kifinomult technikának köszönhetően érzelmeket is képes kifejezni.  

Bár a szarvasok általában nem kifejezetten vízi állatok, a rendező a koncepciót azzal indokolta, hogy a csodaszarvas a mongolok keletkezéstörténetében is felbukkan, mutatva, hogy a magyarok keletről érkeztek, a világbajnokság pedig „keletre megy tovább”, hiszen következő rendezője a Koreai Köztársaság lesz.

Vági Bence elárulta, hogy a nagyszabású produkcióhoz az interneten hirdették meg a castingot, melyre csak artistából nyolcszázan jelentkeztek.

Az előadás mindegyik eleme - a jelmezek, a díszletek és a zene is - magyar alkotók és kivitelezők munkája. A show látványtervezője Iványi Árpád, a jelmeztervező Kasza Emese, a zeneszerzők Sárik Péter és Elek Norbert. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.