Egy 7x6 méteres csodaszarvassal zárják le a vizes vébét

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

A csodaszarvas történetét dolgozza fel a magyarországi vizes világbajnokság vasárnapi esti záróshow-ja, jelentette be Vági Bence, a záróünnepség előadásának rendezője a köztévén. 

Vági  elmondta, hogy 18 országból 200 előadóművész, köztük 80 artista és több mint 50 táncos érkezik, akik egy ősi legendát fognak életre kelteni.

A záróműsorban szereplő csodaszarvas 7 x 6 méteres óriásbábja hosszú tervezés eredménye, amely a kifinomult technikának köszönhetően érzelmeket is képes kifejezni.  

Bár a szarvasok általában nem kifejezetten vízi állatok, a rendező a koncepciót azzal indokolta, hogy a csodaszarvas a mongolok keletkezéstörténetében is felbukkan, mutatva, hogy a magyarok keletről érkeztek, a világbajnokság pedig „keletre megy tovább”, hiszen következő rendezője a Koreai Köztársaság lesz.

Vági Bence elárulta, hogy a nagyszabású produkcióhoz az interneten hirdették meg a castingot, melyre csak artistából nyolcszázan jelentkeztek.

Az előadás mindegyik eleme - a jelmezek, a díszletek és a zene is - magyar alkotók és kivitelezők munkája. A show látványtervezője Iványi Árpád, a jelmeztervező Kasza Emese, a zeneszerzők Sárik Péter és Elek Norbert. (MTI)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 0,45 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.