Egy 7x6 méteres csodaszarvassal zárják le a vizes vébét

2017 július 24., hétfő 15:29
261

A csodaszarvas történetét dolgozza fel a magyarországi vizes világbajnokság vasárnapi esti záróshow-ja, jelentette be Vági Bence, a záróünnepség előadásának rendezője a köztévén. 

Vági  elmondta, hogy 18 országból 200 előadóművész, köztük 80 artista és több mint 50 táncos érkezik, akik egy ősi legendát fognak életre kelteni.

A záróműsorban szereplő csodaszarvas 7 x 6 méteres óriásbábja hosszú tervezés eredménye, amely a kifinomult technikának köszönhetően érzelmeket is képes kifejezni.  

Bár a szarvasok általában nem kifejezetten vízi állatok, a rendező a koncepciót azzal indokolta, hogy a csodaszarvas a mongolok keletkezéstörténetében is felbukkan, mutatva, hogy a magyarok keletről érkeztek, a világbajnokság pedig „keletre megy tovább”, hiszen következő rendezője a Koreai Köztársaság lesz.

Vági Bence elárulta, hogy a nagyszabású produkcióhoz az interneten hirdették meg a castingot, melyre csak artistából nyolcszázan jelentkeztek.

Az előadás mindegyik eleme - a jelmezek, a díszletek és a zene is - magyar alkotók és kivitelezők munkája. A show látványtervezője Iványi Árpád, a jelmeztervező Kasza Emese, a zeneszerzők Sárik Péter és Elek Norbert. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt