Ha ez a 9 dolog igaz rád, a szúnyogok valószínűleg imádnak

ÉLET
2017 július 24., 15:45

Vannak emberek, akit minden nyáron szétcsípkednek a szúnyogok és vannak olyanok is, akik szúnyogirtó szerek nélkül is simán megússzák komolyabb csípések nélkül. Hogy ez min múlik, azt még mindig nem lehet tudni pontosan, de a Business Insider összeszedte, mi az a kilenc dolog, amit már biztosan tudunk a szúnyogok ízléséről.

A szúnyogok szeretnek, ha...

1. Sok szén-dioxidot bocsát ki a tested

Vagyis magas, nagydarab ember vagy, esetleg terhes. A szúnyogokaz ózonréteggel ellentétben imádják a szén-dioxidot!

2. Sportolsz

Edzés során a test tejsavat termel, ami az izzadságon keresztül távozik a szervezetből. És a szúnyogok imádják a tejsav illatát!

3. Szereted a sört

Egy kis csoportban elvégzett kutatásban a szúnyogok sokkal inkább azokat az embereket csípték meg, akik azelőtt sört ittak, mint akik nem ittak semmit.

4. Szúnyog-kompatibilis a genetikád

Sajnos ezen semennyit sem lehet változtatni. Valaki genetikailag hajlamosabb a szúnyogcsípésekre, mint mások.

5. Jó az illatod

Sok esetben nem higiéniától, hanem genetikai adottságoktól függ, milyen illata van egy embernek. Még nem tisztázott, miért, de egyes embereknek szúnyogcsalogató, míg másoknak a szúnyogok kifejezetten taszító illatuk van.

6. 0-s a vércsoportod

Nincs mit tenni, ez szúnyogok kedvenc vércsoportja.

7. Terhes vagy

A maláriát terjesztő szúnyogok valamiért a várandós nőket csípik meg szívesebben.

8. Nő vagy

Felmérések szerint a nők szúnyogcsípései általában sokkal nagyobbak és fájdalmasabbak, mint a férfiaké, és a rovarok szívesebben is csípik meg őket.

9. Sok baktérum él a bőrödön

A testben vagy azon élő baktériumok nem mindig jeleznek betegséget, vannak olyan baktériumtörzsek, amik hozzájárulnak az egészséges anyagcseréhez, immunrendszerhez. Lehet, hogy a bőrödön sok baktérium él, amit te észre sem veszel, a szúnyogok viszont igen!

Összefoglalva elmondhatjuk, a legtöbb dolgot sajnos nem tudjuk befolyásolni, így ha befújjuk magunkat és környezetünket valamilyen szúnyogriasztó sprével vagy illóolajjal, mindent megtettünk, amit meg lehet tenni a szúnyogok ellen.