Különdíjat kapott Japánban Az állampolgár

FILM
2017 július 24., 16:19
comments 50

A zsűri különdíjával jutalmazták Vranik Roland Az állampolgár című filmjét a Japánban rendezett Skip City Nemzetközi Filmfesztiválon.

link Forrás

A film ázsiai bemutatóját a Szaitamában 14. alkalommal megrendezett seregszemlén tartották, amelynek idei programjába 85 országból több mint 600 alkotást válogattak a szervezők.

A kizárólag digitális technikával készült filmeket bemutató fesztivál zsűrijében Kuroszava Kijosi filmrendező, Fukada Szeigo producer, Sabrina Baracetti - az Udinei Far East Filmfesztivál alapító-elnöke - és Liz Shackleton, a Screen International magazin munkatársa vett részt. 

Az állampolgár világszerte nagy sikerrel szerepel a filmfesztiválokon. Tavasszal a legjobb forgatókönyv díját nyerte el a portugáliai Fantasporto filmfesztiválon, majd a legjobb filmdráma díját a Cinequest fesztiválon Kaliforniában, a Hágában megrendezett Movies that Matters nemzetközi seregszemlén pedig az egyetemisták zsűrije ismerte el. 

Az állampolgár jelenleg is látható a magyar mozikban, a bemutató óta már több mint 12 000 néző váltott rá jegyet.  (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.