Matolcsy Ádám cége 79,2 millióért jutott hozzá a közmédia online reklámfelületeihez

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Már áprilisban kiderült, hogy az Origo oldalát is  működtető New Wave Mediához kerülnek a közmédia internetoldalainak és mobilappjainak reklámfelületei év végéig.  Eddig azonban nem lehetett tudni, hogy pontosan mennyit fizetett ezért a New Wave, amit június végén vett meg Matolcsy Ádám

A 24.hu egy szerződésből derítette ki, hogy a közben Matolcsy Ádámhoz került cég összesen 79,2 millió forint + áfáért szerezte meg a közmédia alá tartozó oldalak és applikációk reklámfelületeit. 

Ebbe beletartozik a hirado.hu, a petofilive.hu, az m4sport.hu, az m5tv.hu, a mediaklikk.hu, a mediaklikk.hu oldalon megjelenő videós tartalmak pre- és postroll megjelenései, az M4 Sport applikáció, a Médiaklikk applikáció,  a Médiaklikk Plusz applikáció, az MTV Boxutca applikáció, a Híradó applikáció és a jövőben az MTVA tulajdonába kerülő és értékesítésre definiált weboldal és vagy applikáció reklámfelületei.

A szerződés kiderült, hogy Száraz István, a New Wave akkori tulajdonosa és Vaszily Miklós, az MTVA vezérigazgatója visszamenőleges hatállyal kötöttek megállapodást, mert a bélyegző és a kézírás szerint csak április 10-én írták alá a dokumentumot, pedig a szerződés szerint az már 2017. április 1-jén megjelent reklámokra is vonatkozik.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.