Matolcsy Ádám cége 79,2 millióért jutott hozzá a közmédia online reklámfelületeihez

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Már áprilisban kiderült, hogy az Origo oldalát is  működtető New Wave Mediához kerülnek a közmédia internetoldalainak és mobilappjainak reklámfelületei év végéig.  Eddig azonban nem lehetett tudni, hogy pontosan mennyit fizetett ezért a New Wave, amit június végén vett meg Matolcsy Ádám

A 24.hu egy szerződésből derítette ki, hogy a közben Matolcsy Ádámhoz került cég összesen 79,2 millió forint + áfáért szerezte meg a közmédia alá tartozó oldalak és applikációk reklámfelületeit. 

Ebbe beletartozik a hirado.hu, a petofilive.hu, az m4sport.hu, az m5tv.hu, a mediaklikk.hu, a mediaklikk.hu oldalon megjelenő videós tartalmak pre- és postroll megjelenései, az M4 Sport applikáció, a Médiaklikk applikáció,  a Médiaklikk Plusz applikáció, az MTV Boxutca applikáció, a Híradó applikáció és a jövőben az MTVA tulajdonába kerülő és értékesítésre definiált weboldal és vagy applikáció reklámfelületei.

A szerződés kiderült, hogy Száraz István, a New Wave akkori tulajdonosa és Vaszily Miklós, az MTVA vezérigazgatója visszamenőleges hatállyal kötöttek megállapodást, mert a bélyegző és a kézírás szerint csak április 10-én írták alá a dokumentumot, pedig a szerződés szerint az már 2017. április 1-jén megjelent reklámokra is vonatkozik.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.