1,8 milliárd forintot ad a kormány egy szlovák másodosztályban játszó csapat stadionfelújítására

elmebaj
2017 július 25., 18:26
comments 308

A Magyar Nemzet ír arról, hogy kedd este újabb labdarúgással kapcsolatos állami költségek bukkantak fel a Magyar Közlönyben: a magyar állam hárommilliárd forintot költ különböző hazai és határon túli fociklubok és utánpótlás-programok támogatására. 

A lap cikke szerint a legtöbb pénzt az MLSZ-en keresztül a szlovák másodosztályban szereplő Komáromi Football Klub kapja: 5,9 millió eurót, azaz nagyjából 1,8 milliárd forintot stadionfelújításra. 

Ezen kívül 413,2 millió forintot kap a Székelyföld Labdarúgó Akadémia és az alközpontjai. A pénzből a hiányzó működési költségek fedezése mellett új műfüves pályák is épülnek majd. A székelyföldi akadémiát nem először támogatja a magyar kormány. Arról, hogy milyen munka folyik ott és mennyire éri meg szórni oda a pénzt, nemrég részletesen is írtunk

A hazai csapatoknak is jut azért pénz, a harmadosztályú Kazincbarcika is kap 492 millió forintot sportpályafejlesztsére. Ezenkívül jóváhagyták a Sajóvölgye Focisuli Sportegyesület sportfejlesztési programját, erre 200 millió forintot dobnak össze a magyar adófizetők. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.