link Forrás

Hosszú Katinka: Ez a világbajnoki arany sokkal, sokkal többet jelent, mint az előző öt

sport
2017 július 25., 12:21
comments 157

A brandépítésre mindig ügyelő Hosszú-Tusup kettős videón örökítette meg Katinka útját a Duna Arénától egészen az otthonául szolgáló szállodáig. A felvételen a friss világbajnok részletesen beszámol a verseny előzményeiről, a 100 méter hátról való visszalépésről és arról, mit jelentett neki hazai közönség előtt úszni az aranyért. 

Hosszú főként arról beszél a kamerába, micsoda óriási élmény volt ekkora és ilyen lelkes közönség előtt úszni Budapesten. "Próbáltam felkészülni arra,  hogy milyen lesz itthon úszni, és sokkal intenzívebb volt, mint valaha gondoltam volna" - mondja a videón. 

Az autóban hazafelé tartav arról beszél, hogy elképesztő érzés volt, viszont még tapasztalt, sokszoros bajnok úszóknak, így neki is nehézséget okozott kizárni a külvilágot, és csak a pályára koncetrálni. Az előtte úszó Kozma Dominik 200 gyorsa inspirálta verseny előtt, és bármilyen hangosan hallgatta a zenét (Kanye West: Monster című száma szólt), a közönség simán túlüvöltötte a fülest. 

Ritka lehetőségnek titulálta, hogy otthon úszhatott a világbajnoki címért, és ezt minden áron meg akarta ragadni. A "Ria, ria Hungária" rigmustól futkosott hátán a hideg. Azt mondja a videó vége felé, hogy sokkal, sokkal többet jelent neki ez az arany, mint az előző öt. 

Az eredeti terv is az volt, hogy a 100 hát középdöntőjében (ahova második legjobb idővel kvalifikálta magát) már nem áll rajtkőhöz, mert olyan közel volt időben (20 percnyire) a 200 vegyes futamához, hogy nem akartak kockáztatni. Aztán még azzal nyugtatja mosolyogva a nézőket, hogy 6 nap hátravan a vb-ből, lesz még miért izgulni. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.