Nagyon simán jutott a legjobb négy közé a magyar férfi vízilabda-válogatott

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Az Oroszország elleni negyeddöntőn a kezdetektől meggyőzően játszott a magyar válogatott, a mutatott játék alapján valószínűleg egy jóval jobb formában lévő orosz csapatot is megverhettek volna. Ez azonban nem derülhetett ki, mivel az oroszok pedig kifejezetten gyengén játszottak a mérkőzésen. 

Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Az első két negyed 5–0-ás és 3–1-es eredménnyel zárult, itt már az se számított sokat, hogy a harmadik negyed 3-3 lett.

A végeredmény 14-5 lett, nem csak sok gólt lőttünk, de nagyon szépeket is, Nagy Viktor pedig remek formában védett. A meccsen a gólokat Varga, Hosnyánszky (4-4), Manhercz (3), Vámos (2), Hárai (1), illetve Bugajcsuk (2), Nagajev, Gyerevjankin, Liszunov (1-1) szerezték. 

A meccs után Märcz Tamás szövetségi kapitány azt mondta: „Minden forgatókönyvre felkészültünk, de a meccs előtt azt mondtam a stábnak, lehet, hogy az elején el tudjuk dönteni, és így is lett. Remekül sikerült a ráhangolódás a meccsre, tökéletes egyensúlyt találtunk meg, nem pörögtek túl a játékosok, nagyon összeszedettek voltak, nagyon büszke vagyok rájuk! Válaszoltunk a görögöknek, akik szintén igen jól játszottak”.

Görögország és Szerbia már korábban bejutott a legjobb négy közé, a negyedik elődöntőt a magyar meccs után vívja Horvátország és Olaszország. De azt már lehet tudni attól a meccstől függetlenül is, hogy a magyarokra a görögök várnak majd a legjobb négy között csütörtök este.

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.