Cseh és Kenderesi óriási úszással jutott a 200 méteres pillangó döntőjébe

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Kedd délután az utolsó magyar érdekeltségű úszószám a 200 méteres férfi pillangó elődöntője volt, amin Cseh László és Kenderesi Tamás is indult. Cseh a legutóbbi, kazanyi világbajnokságon megnyerte ezt a számot, de Kenderesit is simán éremesélyesként említették a szakértők a vébé előtt. 

Az első elődöntőt a japán Seto Daiya nyerte (1:54.03), a két magyar versenyző a második futamban volt érdekelt. 

Az első 50 méter után a dél-afrikai Chad le Clos világcsúcsidőn belül fordult, de ezt 100 méternél már nem tudta tartani. Cseh harmadik volt féltávnál, Kenderesi hetedik, de utána folyamatosan kapaszkodni kezdett, az utolsó ötvenen hatalmas tempót diktálva. 

A végén óriási hajrával Cseh beérte a korábban nagyon vezető le Clost, és elsőnek ért be, Kenderesi második lett, a dél-afrikai versenyző a harmadik, elképesztőt mentek a magyar úszók. 

Összetettben a legjobb idővel a japán Seto jutott döntőbe, 1:54.03-mal, második Cseh László (1:54.22), Kenderesi pedig a harmadik legjobb idővel készülhet a döntőre, 1:54.98-cal. 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.