Cseh és Kenderesi óriási úszással jutott a 200 méteres pillangó döntőjébe

sport
2017 július 25., 17:18
comments 55

Kedd délután az utolsó magyar érdekeltségű úszószám a 200 méteres férfi pillangó elődöntője volt, amin Cseh László és Kenderesi Tamás is indult. Cseh a legutóbbi, kazanyi világbajnokságon megnyerte ezt a számot, de Kenderesit is simán éremesélyesként említették a szakértők a vébé előtt. 

Az első elődöntőt a japán Seto Daiya nyerte (1:54.03), a két magyar versenyző a második futamban volt érdekelt. 

Az első 50 méter után a dél-afrikai Chad le Clos világcsúcsidőn belül fordult, de ezt 100 méternél már nem tudta tartani. Cseh harmadik volt féltávnál, Kenderesi hetedik, de utána folyamatosan kapaszkodni kezdett, az utolsó ötvenen hatalmas tempót diktálva. 

A végén óriási hajrával Cseh beérte a korábban nagyon vezető le Clost, és elsőnek ért be, Kenderesi második lett, a dél-afrikai versenyző a harmadik, elképesztőt mentek a magyar úszók. 

Összetettben a legjobb idővel a japán Seto jutott döntőbe, 1:54.03-mal, második Cseh László (1:54.22), Kenderesi pedig a harmadik legjobb idővel készülhet a döntőre, 1:54.98-cal. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.