RMDSZ Nőszövetség: Sajnálatos, hogy senki nem állt ki a Tusványoson bántalmazott nő mellett

Földre rántottak egy lövétei nőt a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban szombaton, miközben kifütyülte az épp beszédet mondó Orbán Viktort. Ladó Andreát többen meg is szólták, miközben a földre került, egy rúgást is kapott, mielőtt a biztonságiak kivezették volna a fesztiválról. 

Csép Andrea

A rángató fotós később a Facebookon elnézést kért az incidens miatt, a nő nem tett feljelentést. 

Megszólalt most az ügyben az RMDSZ Nőszövetsége, egész pontosan Csép Andrea parlamenti képviselő is, aki a Transindexnek nyilatkozott:

“Amennyiben a lány provokált, az nem jelenti azt, hogy agresszíven lépünk fel ellene, és hajától cibálva letiporjuk a földre és ezt megengedjük magunknak. Függetlenül attól, hogy valaki férfi vagy nő, úgy gondolom, hogy az agresszív viselkedésnek nincs helye, még akkor sem, ha indulatok alakulnak ki valakiben”

Csép szerint az is felvet kérdéseket, hogy miközben a sípoló nőt kivezették, az agresszív fotós maradhatott a fesztiválon. Sajnálatosnak nevezte, hogy senki nem kelt a nő védelmére, é szerinte a fotósnak nyilvánosan illene bocsánatot kérnie. 

Az üggyel kapcsolatban Sándor Krisztina, a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor szervezői csapatának tagja, egyben az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács ügyvezető elnöke is azt mondta, hogy erőszaknak nincs helye a rendezvényen, ő viszont egyértelműen provokációról beszélt, ami szerinte "nem lehet a szabad véleménynyilvánítás eszköze, illetve lehet, csak nem hatékony". Felhívta a figyelmet arra is, hogy a biztonságiak a későbbiekben visszaengedték a fesztiválra a nőt. (Transindex)