Sörivás közben, kendő nélkül filmeztek le egy ismert iráni konzervatív műsorvezetőnőt

Komoly felháborodást váltott ki iráni közösségi oldalakon az a videó, amin egy ismert konzervatív tévés műsorvezető, Azadeh Namdari látható, amint svájci nyaralásán hidzsáb nélkül sörözik egy teraszon. 

Sokan képmutatással vádolták meg a nőt, mivel egyik ismert közéleti támogatója a szigorú öltözködési szabályoknak, amit az iszlám köztársaság vallási vezetői megkövetelnek. 

Korábban egy konzervatív iráni lapban például azzal a szöveggel jelent meg róla cikk, hogy köszöni Istennek, hogy viselheti a fátylat. 

A videó megjelenése után Namdari egy kétperces válaszvideót tett közzé. Ezen viselte a hidzsábot, és arról beszélt, hogy az internetre felkerült videón közeli családtagjai mellett ült, ezért nem viselt hidzsábot, a fejkendője pedig épp leesett hirtelen, pont amikor egy ismeretlen személy levideózta. A sörfogyasztásra nem tért ki, pedig az iszlám azt is tiltja. 

A magyarázkodás után viszont csak még több kritikát kapott, a közösségi oldalakon megszólaló irániak szerint Namdari hazudik és képmutató, és olyan dolgokra akarja rávenni az embereket, amit ő maga sem tart be. 

Mint az egyik Facebook-oldal, ami kifejezetten a fundamentalisták ellen jött létre, megfogalmazta, nekik nem azzal van a bajuk, hogy Namdari nem hordja a kendőjét és sört iszik, hanem hogy hülyére veszi az iráni embereket. (BBC)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.