Cseh László ezüstérmes, Kenderesi Tamás negyedik 200 pillangón

sport
2017 július 26., 16:07
comments 248
photo_camera Fotó: FERENC ISZA/AFP

Az elődöntők után már sejteni lehetett, hogy a férfiak 200 méteres pillangóúszásában a budapesti úszóvébé legnagyobb magyar sikere várható, és Kenderesi Tamásban és Cseh Lászlóban nem is kellett csalódnunk. Kenderesi a harmadik, a címvédő Cseh a második legjobb idővel jutott a döntőbe, így ők a 3. és az 5. pályát kapták, közöttük a japán Szetóval.

A győzelem azonban azé a dél-afrikai Chad Le Closé lett, aki a 6. pályán szokása szerint nagyon belekezdett, viszont az elődöntővel szemben nem állt le 150 után sem. Hiába hajrázott Cseh, csak megközelíteni tudta Le Clost, utolérni nem. At olimpiai bronzérmes Kenderesi most Szeto mögött csak negyedik tudott lenni.

A verseny után nyilatkozó Cseh inkább boldognak tűnt az ezüsttel, és nagyon sportszerűen gratulált Le Closnak. Kenderesi viszont, aki kedden egyértelműen megmondta, hogy nyerni szeretne, nagyon csalódottnak tűnt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.