Elbukott a republikánusok egészségbiztosítási törvénye

külföld
2017 július 26., 04:10
comments 188

Elbukott az amerikai szenátusban szerdán az előző, demokrata kormány által kiépített egészségbiztosítási rendszer, az Obamacare visszavonásáról és annak egy új egészségbiztosítási törvénnyel való felváltásáról szóló szavazás.

A vereség nagyarányú volt: a szenátus száz tagja közül a szükséges 60 helyett csak 43-an szavaztak igennel, 57-en viszont - köztük a kormányzó republikánusok 9 szenátora is - elutasították a Donald Trump kormánya által szorgalmazott, súlyos megszorításokat jelentő tervet.

Az első kommentárok Trump és a republikánusok nagy vereségeként értékelik az éjszakába nyúló - kaotikus viszonyok és tiltakozások közepette megtartott - voksolás eredményét.

Megjegyzik ugyanakkor, hogy a republikánus szenátorok most várhatóan azzal próbálkoznak majd, hogy külön - az új egészségbiztosítási tervezettől függetlenül - szavazzanak az Obamacare visszavonásáról. Ez azt jelentené, hogy milliókat hagynának biztosítás nélkül. Ezeket, a főleg alacsony keresetű embereket az Obamacare kedvezményes eljárása léptette be a rendszerbe.

Trump és a republikánusok legfőbb kampányígérete volt az Obamacare eltörlése és felváltása, de eddig lényegében semmi érdemit nem tudtak tenni ennek érdekében.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.