Meghalt a kockázatvállalás fontosságáról író francia filozófus, miközben egy fuldokló gyereket akart kimenteni a tengerből

53 éves korában meghalt Anne Dufourmantelle Európa-szerte ismert francia filozófus. A nő pénteken Saint-Tropez strandján egy fuldokló gyereket akart kimenteni a háborgó tengerből. Aznap messze nem voltak ideálisak a viszonyok az úszáshoz, nagy volt a szél, és hatalmas hullámokat vetett a tenger.

Anne Dufourmantelle szíve a vízben állt meg.

Később vízmentők hozták ki őt és a gyereket is a vízből, de a nő életét már nem tudták megmenteni.

Hogy a filozófus a veszély ellenére is megkísérelte a mentést, nem meglepő, ugyanis életművének jelentős részében a kockázatvállalás fontosságát hangsúlyozta. Egyik leghíresebb művében, a Kockázat dicsérete című írásban azt fejtegette, hogy a kockázat nélküli élet csak egy vágyálom, ezt az állapotot nem lehet elérni. Veszélyes közegben azonban, mikor az embert kockázatvállalásra kényszerítik a körülmények, az ember sokkal jelentősebb tetteket hajt végre, és felülkerekedik önmagán. Így gyakorlatilag a kockázatvállalás maga az élet és a fejlődés előfeltétele. (NPR, Le Monde)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.