Szabálytalanul kapott lakást az állami cégvezető, pont azért úszhatta meg, mert megírták a mutyit

bűnügy
2017 július 26., 06:13
comments 111

„Nálunk, a Fideszben ez nem divat, talán nyugodtabb időszakban majd el lehet távolítani a megtévedt harcosokat, de, amíg a nagy nyilvánosság előtt zajlik a csata, addig egyetlen katonát sem hagyunk hátra, mert az a gyengeség jele volna.”

Ezt az Index egy fideszes forrása mondta az állami Várgondnokság Kft-t vezető Gyutai Csaba, volt zalaegerszegi polgármester történetéről.

A Várgondnokság Kft üzemelteti a budai Várat és a környéken található állami ingatlanokat, de ők intézték a Várkert Bazár felújítását is. Az állami cég vezetését Gyutai Csabára bízták, akinek viszont kellett egy lakás Budapesten, mivel ő eredetileg ugye zalaegerszegi.

Az Index szerint Gyutai Várgondnokság Kft. egyik Logodi utcai lakásába költözött be, de ezért sem bérleti díjat, sem rezsit nem fizetett, és a beköltözés előtt a céggel 5 millió forint értékű felújítást végeztetett el.

A szabálytalan lakásügy miatt a Miniszterelnökség állítólag már ki akarta rakni a cégvezetőt, a kulcsait is elvették, de aztán a sajtóbotrány miatt látványosan ki kellett állni mellette, ezért maradt, és vissza is mehetett az ingatlanba.

Erről az ügyről, ahogy a Várkert Bazár felújításáról és a Várgondnokásg működéséről is vizsgálati anyag készült. Az eredményeket legkorábban ősszel fogják nyilvánosságra hozni, addig Lázár János főminiszter szakjogászai tanulmányozzák, hogy mi a teendője a minisztériumnak a feltárt szabálytalanságokkal kapcsolatban.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.