Szabálytalanul kapott lakást az állami cégvezető, pont azért úszhatta meg, mert megírták a mutyit

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

„Nálunk, a Fideszben ez nem divat, talán nyugodtabb időszakban majd el lehet távolítani a megtévedt harcosokat, de, amíg a nagy nyilvánosság előtt zajlik a csata, addig egyetlen katonát sem hagyunk hátra, mert az a gyengeség jele volna.”

Ezt az Index egy fideszes forrása mondta az állami Várgondnokság Kft-t vezető Gyutai Csaba, volt zalaegerszegi polgármester történetéről.

A Várgondnokság Kft üzemelteti a budai Várat és a környéken található állami ingatlanokat, de ők intézték a Várkert Bazár felújítását is. Az állami cég vezetését Gyutai Csabára bízták, akinek viszont kellett egy lakás Budapesten, mivel ő eredetileg ugye zalaegerszegi.

Az Index szerint Gyutai Várgondnokság Kft. egyik Logodi utcai lakásába költözött be, de ezért sem bérleti díjat, sem rezsit nem fizetett, és a beköltözés előtt a céggel 5 millió forint értékű felújítást végeztetett el.

A szabálytalan lakásügy miatt a Miniszterelnökség állítólag már ki akarta rakni a cégvezetőt, a kulcsait is elvették, de aztán a sajtóbotrány miatt látványosan ki kellett állni mellette, ezért maradt, és vissza is mehetett az ingatlanba.

Erről az ügyről, ahogy a Várkert Bazár felújításáról és a Várgondnokásg működéséről is vizsgálati anyag készült. Az eredményeket legkorábban ősszel fogják nyilvánosságra hozni, addig Lázár János főminiszter szakjogászai tanulmányozzák, hogy mi a teendője a minisztériumnak a feltárt szabálytalanságokkal kapcsolatban.

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.