A lipcsei sajtó is cáfolja Boczkó Gábor vívóvezető és a közmédia afrikai polgárháborúkat idéző vízióját

külföld
2017 július 27., 19:36
comments 484


Ahogy azt megírtuk, teljesen kamu migránstámadásokról beszélt a magyar vívók vezetője a közmédia híradójában. Boczkó Gábor szerint ugyanis Lipcsében olyan súlyos a helyzet, hogy a magyar sportolók nem tudtak a világbajnokságra koncentrálni. Beszélt bozótvágóval hadonászó emberről és csecsemőrabló színes bőrűről is, ami megrémítette. Ehhez képest a városvezetés és a rendőrség azt írta, semmi sem igaz ebből.

A Leipziger Volkszeitung nevű lipcsei lap szintén felfigyelt a furcsa élménybeszámolóra. A cikkben a korábbi cáfolatok mellett az is szerepel, hogy a vívókat fogadó szálloda igazgatója, Michael Lehmann szerint a magyar stáb nem jelzett nekik semmilyen hasonló panaszt, illetve a lap azt is írja, hogy a város kezdeményezésére a vívó-világszövetség is foglalkozni fog az üggyel.

Lipcse főtere, a Marktplatz
photo_camera Lipcse főtere, a Marktplatz Fotó: Peter Eding/dpa/AFP

Eközben a közmédia A német rendőrség is elismerte a lipcsei támadást címmel beleállt a sztoriba. Persze a lipcsei rendőrség közleményéből az kimaradt, hogy nem merült fel bűncselekmény gyanúja, majd hozzáteszik, hogy Rosenheimben – ami egyébként 425 km-re(!) van Lipcsétől – megerőszakoltak egy lányt. A fehér nőtől csecsemőt rabló színes bőrű férfi esete helyett pedig erre hivatkoznak: egy esetben „egy észak-afrikai pár vitába keveredett, és egy ideig többen köréjük gyűltek”.

Hát ez még tényleg nem a Mad Max vagy afrikai polgárháború.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.