Az OTP elismerte, hogy megvett egy román bankot

Az OTP Bank Romania és a National Bank of Greece képviselői aláírták a Banca Romaneasca eladásáról szóló szerződést, de a tranzakció pénzügyi részleteit a felek nem akarják  nyilvánosságra hozni.

A Reuters hírügynökség athéni forrásokra hivatkozva múlt pénteken közölte, hogy az OTP Bank veheti meg a National Bank of Greece (NBG) görög kereskedelmi bank romániai érdekeltségét, a Banca Romaneasca pénzintézetet. Ezt most az OTP közleményben ismerte el. 

A csütörtöki OTP-közlemény szerint az akvizíció eredményeképpen az OTP Bank Romania (OBR) piaci részesedése mintegy 4 százalékra emelkedik, ezzel a román bankpiac 8. legnagyobb szereplővé válik. A tranzakció pénzügyi zárására a felügyeleti hatóságok jóváhagyása után várhatóan 2018 elejéig kerül sor.

A Banca Romaneasca tavaly év végi mérlegfőösszege alapján mintegy 1,62 százalékos piaci részesedésével Románia 14. legnagyobb bankja, univerzális bankként a lakossági és vállalati szegmensben egyaránt aktív. A múlt év végén a Banca Romaneasca és az egyéb eszközök mérlegfőösszege 1,570 milliárd euró, bruttó hitelállománya 1,148 milliárd euró, saját tőkéje 145 millió euró volt. 

A Banca Romaneasca jelenleg 1148 munkavállalót foglalkoztat, 109 fiókot és 118 ATM-et működtet. A pénzintézet 0,72 százaléka kisbefektetők tulajdonában van. (MTI)

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.