Júniusban adták át az 56-os emlékligetet, de máris legyőzte a parlagfű és a gyom

Budapest
2017 július 27., 15:01

Alig másfél hónap alatt teljes győzelmet aratott a természet a szándék felett, miszerint egy XVIII. kerületi park „azokra emlékeztet majd, akik a legszentebbet, az életüket is hajlandók voltak feláldozni a magyar szabadságért, és mindent megtettek az ország függetlenségéért.”   

Pestszentlőrinc és Pestszentimre honlapja június elején adott hírt arról, hogy 1956 kerületi hőseinek állít mementót a Herrich Károly téren kialakított Emlékliget.

photo_camera Fotó: bp18.hu

Jelentős esemény volt, Kucsák László országgyűlési képviselő, Ughy Attila polgármester és Galgóczy Zoltán alpolgármester avatta fel a nemzeti színű szalag átvágásával az emlékparkot és a kerületi 56-os hősök névsorát megörökítő emléktáblát, még koszorúztak is az áldozatok emlékére.  

photo_camera Fotó: bp18.hu

Most július van, és az emlékpark így néz ki:

photo_camera Fotó: Olvasónk fotója

Olvasónk azt írja, hogy „amikor elkészült, az utolsó munkafázis az volt, hogy elvetették a fűmagot, majd levonultak a munkások és onnantól fogva semmilyen gondozást nem végeztek rajta. A friss fű azonnal kipusztult, a facsemeték félholtan kókadoznak, gaztenger, fa sarjak és parlagfű lepte be a területet. Nagyon úgy tűnik, hogy tessék-lássék módon összedobták a támogatott projectet, aztán otthagyták pusztulni”.

A ligetben a parlagfű is jól érzi magát, nem bántja senki. 

Videó is készült, pár nappal korábban. A hagyomány és tekintélytisztelet jegyében még ahhoz a koszorúhoz sem mertek hozzányúlni, amit a polgármester és az országgyűlési képviselő helyezett el az emléktáblánál. Elég száraz, de odatámasztva jól tartja magát. 

Az igazán hangulatos ligetről itt van a teljes videó:

link Forrás

Az emlékpark létrehozását a Schmidt Mária vezette 56-os Emlékbizottság támogatta. Az önkormányzat tavaly októberi határozata szerint a parképítésre 13 millió forintot fordítottak. 

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.