Letartóztatták a női Jézusban hívő szekta 18 tagját Kínában

A kínai rendőrség letartóztatta a Mindenható Isten nevű betiltott, keresztény szekta 18 feltételezett tagját. A csoport tagjai 2014-ben agyonvertek egy nőt egy McDonald's-ban, mert nem akarta megadni nekik a számát. A szekta a 90-es években kezdett el működni, és azt hirdették, hogy Jézus nőként született újjá Kínában, hogy elszabadítsa az apokalipszist.

Ugyanakkor ezzel a nővel csak a szekta alapítója, a korábban fizikatanárként dolgozó Zhao Weishan tartja a kapcsolatot. Ő időközben az Egyesült Államokba menekült. 

A szekta nyíltan kommunistaellenes, a Kommunista Pártot vörös sárkánynak nevezik. Az utóbbi években a kínai hatóságok nagy erőkkel üldözték a szekta tagjait, közülük több embert is letartóztattak.

A mostani elfogásoknál számítógépeket és könyveket is lefoglaltak. A szektát azzal vádolják, hogy megtiltják a tagoknak, hogy kapcsolatot tartsanak a családjukkal, és a megváltás fejében arra kötelezik őket, hogy pénzt adományozzanak az egyháznak. (BBC)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.