Visszatérnek a palesztinok a jeruzsálemi al-Aksza mecsethez

444 Hírlevelek
Hírleveleink házhoz visznek mindent, amit tudni kell.

A jeruzsálemi főmufti felszólította a muzulmán hívőket, hogy térjenek vissza imádkozni az al-Aksza mecsethez, miután helyreállt a július 14-i merényletet megelőző állapot, mert az izraeli hatóságok eltávolítottak minden újabban telepített biztonsági eszközt a szent helyhez vezető utakról - jelentette csütörtökön a helyi média.

Mohamed Husszein azután hozta meg döntését, hogy az izraeli hatóságok szerda éjjel muszlim hívők "Allahu Akbar" üdvrivalgásai közepette elszállították Jeruzsálem óvárosából már nem csak a fémdetektoros biztonsági kapukat és a kamerákat, hanem leszerelték még azokat az állványokat is, amelyekre korábban a kamerákat rögzítették.

A Gázai övezetet uraló radikális iszlamista Hamász szervezet "Izrael feletti hatalmas, történelmi győzelemnek" nevezte a történteket. "Népünk történelmi győzelmet aratott Izraelen, a hadseregén és a kormányán"- jelentette ki a Hamász csütörtökön kiadott közleményében. (MTI, BBC)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.