12 milliót bukott a fesztiválján a Momentum

2017 július 28., péntek 16:33
295
Soproni Tamás, a Momentum Mozgalom alenöke beszédet mond a párt Európához tartozunk! jelmondattal meghirdetett demonstrációján a fõvárosi Hõsök terén 2017. május 1-jén, Magyarország uniós csatlakozásának tizenharmadik évfordulóján. Fotó: Marjai János/MTI/MTVA

23 millió forintból rendezte, és 12 millió forintos veszteséggel zárta július 20-23. között Bodajkon rendezett, Nyitás névre keresztelt zenés fesztiválját a Momentum, mondta el a 24.hu-nak Soproni Tamás, a párt alelnöke. A Momentumot az utóbbi napokban a Fidelitas, majd a Fideszhez kötődő sajtóbirodalom is folyamatosan a fesztivál költségeiről faggatta, Hajnal Miklós, a Momentum szóvivője pedig nem tudott válaszolni nekik.

Soproni szerint úgy sikerült ennyiből kihozni a még így is veszteséges fesztivált, hogy "több száz momentumos" önkéntesen dolgozott a helyszínen és a szervezés hónapjaiban. Bevételeik a jegyek mellett a szállás-, transzfer-, étel- és italértékesítésből, illetve a tagjaik és szimpatizánsaik által vásárolt több száz támogatói jegyből állnak össze. Kiadásaikról tételesen nem tudnak elszámolni, mert a fellépőkkel és egyes szolgáltatókkal kötött szerződéseik titoktartást is fogadtak "saját piaci érdekeik" védelmében.

Arra, hogy miből volt pénzük a rendezésre, Soproni azt mondta, hogy egyre növekvő tagságuk anyagilag is támogatja a pártot, és egyre több pénzük van adománygyűjtésből, legyen szó akár mikrodonációról vagy "nagyobb egyéni támogatásokról". A veszteséget is ebből fedezik majd.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt