Burjánzik a kivi Zalában

mezőgazdaság
2017 július 28., 10:59

Miklós Ákos Márton az édesapjától örökölte a kivi szeretetét, számolt be az MTI. 

Talán meglepő, hogy Magyarországon sikeresen termelik nagyüzemi módszerekkel a Kínából származó gyümölcsöt, de kiderült, hogy a Zala megyei Becsehely déli fekvésű dombjain nagyszerűen érik a kivi. 

Miklós Ákos Márton a termését vizsgálja.
photo_camera Miklós Ákos Márton a termését vizsgálja. Fotó: Varga György/MTI/MTVA

Májusban virágzik, októberben szüretelhető. 4 hektáron termelik arrafelé Miklósék. Már tavaly is több tonna termett ott, és nincs megállás, idén is jó termést várnak, és néhány év múlva a teljes magyar kereslet 3 - 4 százalékát is kielégíthetik.

A magyar kivi húsosabb, magasabb a cukortartalma és tovább eláll mint az import! (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.