Donald Trump lecserélte kabinetfőnökét

külföld
2017 július 28., 19:15
Reince Priebus (a háttérben) Donald Trump és Vlagyimir Putyin telefonbeszélgetését hallgatja az ovális irodában.
photo_camera Reince Priebus (a háttérben) Donald Trump és Vlagyimir Putyin telefonbeszélgetését hallgatja az ovális irodában. Fotó: Drew Angerer

"Örömmel tudatom, hogy éppen kineveztem John F Kelly tábornokot/minisztert a kabinetfőnökömmé" - jelentette be a Twitteren kabinetfőnöke, Reince Priebus leváltását. A BBC frissebb értesülései szerint Priebus maga kezdeményezte távozását, csütörtök éjjel nyútotta be lemondását. Kelly, akit Trump "Nagy Amerikainak és Nagy Vezérnek" nevezett, eddig a nemzetbiztonsági minisztériumot vezette, neki kellett volna felépíttetnie Trump falát a mexikói határra. "Kormányom egyik igazi sztárja volt" - írta Trump.

link Forrás

Trump üzenete harmadik részében emlékezett meg, megköszönte szolgálatát és hazája iránti elkötelezettségét.

link Forrás

"Annyi mindent valósítottunk meg együtt, büszke vagyok rá" - írta kabinetfőnökéről, akit valamivel több, mint hat hónappal a beiktatása után rúgott ki egy, még Trump mércéjével nézve is kaotikus hónap végén, aminek az utolsó heteiben egy dolog tudta csak elnyomni a már az elnök közvetlen családtagjainál tartó oroszügyi nyomozás hírét: a Fehér Házon belül kirobbant hatalmi harc, melynek részeként Trump Priebust megkerülve kommunikációs igazgatóvá nevezte ki bizalmasát, Anthony Scaramuccit.

Azóta lemondott Sean Spicer, az elnök sokat tapasztalt szóvivője, Scaramucci trágár szavakkal bírálta Priebust és Steve Bannont, és most kirúgták Priebust. Majdnem elfelejtettem, Trump pedig Jeff Sessions igazságügyi minisztert is megtámadta a Twitteren. A Washington Post értesülései szerint még azt is megvizsgálta, hogy ki tudna-e nevezni a helyére valakit a szenátus megkerülésével, a nyári szünet alatt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.