Feltöltőkártyás gázóra mért túlfogyasztást Nagy Rozáliáéknál

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A delmagyar.hu riportja egészen bizarr pénzbehajtási módszerre hívja fel a figyelmet. 

A Kiskundorozsmán élő Nagy Rozália azok közé tartozik, akik feltöltőkártyás gázórát használnak. Ez azt jelenti, hogy előre befizet egy összeget a szolgáltatónak, és utána addig van gáz a lakásában, amíg el nem fogy a kerete. Ez úgy működik, mint a feltöltőkártyás mobilok, addig lehet használni, ameddig el nem fogy a már befizetett összeg.

Ehhez képest Nagy Rozália értesítést kapott, hogy 753 köbméteres túlfogyasztása van. Ez egy 150 négyzetméteres családi ház kéthavi átlagfogyasztásának felel meg, télen, a fűtési szezon idején. Holott a feltöltős rendszerben elvben egyáltalán nem létezhet túlfogyasztás.

A közelmúltban az egész országban az állami Főgáz vette át a lakossági gázszolgáltatást. Nagy Rozália ennek színvonalát már meg is tapasztalta. Amikor panaszkodni próbált, akkor egyetlen ötletük volt: fizessen részletekben, ha annyira nem megy. 

Felmerült, hogy talán elromlott a gázóra, ám ezt a Főgáz csak 10 ezer forintért hajlandó bevizsgálni. Ez pont a negyede annak, amit havonta rokkantnyugíjként Nagy Rozália kap. 

A Főgáz hétfő óta nem válaszol a delmagyar.hu kérdéseire.

FRISS: A gázszolgáltató jelentkezett, és közölte, hogy:

  • A delmagyar.hu kérdése nem jutott el hozzájuk, ezért nem is tudtak volna válaszolni rá.
  • A gázóra nem a szolgáltató, hanem a hálózati elosztó tulajdonában van, tehát az ÉGÁZ-DÉGÁZ Földgázelosztási Zrt. az illetékes az ügyben. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.