Feltöltőkártyás gázóra mért túlfogyasztást Nagy Rozáliáéknál

A delmagyar.hu riportja egészen bizarr pénzbehajtási módszerre hívja fel a figyelmet. 

A Kiskundorozsmán élő Nagy Rozália azok közé tartozik, akik feltöltőkártyás gázórát használnak. Ez azt jelenti, hogy előre befizet egy összeget a szolgáltatónak, és utána addig van gáz a lakásában, amíg el nem fogy a kerete. Ez úgy működik, mint a feltöltőkártyás mobilok, addig lehet használni, ameddig el nem fogy a már befizetett összeg.

Ehhez képest Nagy Rozália értesítést kapott, hogy 753 köbméteres túlfogyasztása van. Ez egy 150 négyzetméteres családi ház kéthavi átlagfogyasztásának felel meg, télen, a fűtési szezon idején. Holott a feltöltős rendszerben elvben egyáltalán nem létezhet túlfogyasztás.

A közelmúltban az egész országban az állami Főgáz vette át a lakossági gázszolgáltatást. Nagy Rozália ennek színvonalát már meg is tapasztalta. Amikor panaszkodni próbált, akkor egyetlen ötletük volt: fizessen részletekben, ha annyira nem megy. 

Felmerült, hogy talán elromlott a gázóra, ám ezt a Főgáz csak 10 ezer forintért hajlandó bevizsgálni. Ez pont a negyede annak, amit havonta rokkantnyugíjként Nagy Rozália kap. 

A Főgáz hétfő óta nem válaszol a delmagyar.hu kérdéseire.

FRISS: A gázszolgáltató jelentkezett, és közölte, hogy:

  • A delmagyar.hu kérdése nem jutott el hozzájuk, ezért nem is tudtak volna válaszolni rá.
  • A gázóra nem a szolgáltató, hanem a hálózati elosztó tulajdonában van, tehát az ÉGÁZ-DÉGÁZ Földgázelosztási Zrt. az illetékes az ügyben. 
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.