John McCain szembement a republikánusokkal, elbukott az egészségügyi reform visszavonása

külföld
2017 július 28., 04:57
comments 104
photo_camera Fotó: Zach Gibson/AFP

Az amerikai szenátusban péntek hajnalban ismét leszavazták az Obamacare néven ismert egészségbiztosítási törvény egyes részeinek visszavonásáról szóló javaslatot.

A szenátorok már harmadszor szavaztak, hogy megpróbálják visszavonni az Obamacare-t, legutóbb szerdán bukott el a próbálkozás. Ezúttal már nem a teljes visszavonásról voksoltak, hanem csak a törvény egyes részeinek megsemmisítéséről. A péntek hajnalig tartó szavazáson azonban ez a kísérlet is elbukott. Három republikánus szenátor, köztük John McCain csatlakozott a demokratákhoz, így a javaslatot 51:49 arányban leszavazták. 

link Forrás

"Várják meg a show-t" - mondta az agydaganattal küzdő John McCain a riportereknek a drámai estén, amikor megérkezett a szavazásra. Rajta kívül a Maine-i Susan Collins és az alaszkai Lisa Murkowski szavazott a visszavonás ellen a republikánusok közül.

Az első kommentárok Donald Trump és a Republikánus Párt megalázó vereségének minősítették a szavazás eredményét. Mind az elnök, mind a republikánus politikusok fő választási ígérete az Obamacare visszavonása és új egészségbiztosítási törvény elfogadása volt. 

link Forrás

Az elnök a szavazás után azt írta: három republikánus és 48 demokrata cserben hagyta az amerikaiaikat. "Ahogy az elejétől kezdve mondom, hadd omoljon össze az Obamacare, aztán majd megállapodunk." (MTI, Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.