Csányi tudta, hogy gondban van a Sportkórház, tudomást szerzett egy telefonbeszélgetésről, így lett kórháztulajdonos

Egészségügy
2017 július 29., 06:13
comments 168

"Egyszerűen OTP-hitelt akartam kérni, hogy kivásárolhassam a korábbi társtulajdonost a Budai Egészségközpont Kft.-ből (...). Egy ezzel kapcsolatos telefonbeszélgetésnek volt tanúja a Bonitás ügyvezető igazgatója, Csányi Attila, aki felvetette, hogy befektetőként beszállnának a vállalkozásba"

idézi a HVG Varga Péter Pált, aki a Medikomp Kft. tulajdonosaként a Budai Egészéségközpont (BEK) kisebbségi tulajdonosa. Így lett tehát Csányi Sándor kórháztulajdonos: bankján keresztül megtudta az információt, hogy van lehetőség, és élt is vele. Kevesebb, mint kétmilliárd forintot fizetett, hogy az övé legyen a volt századvéges Heim Péter tulajdonrésze a budai magánkórházban.

A BEK több éve foglalkozik sportsérülések operálásával, rehabilitációjával, a futball-utánpótlás sportsérülésekre országos hálózatuk is van.

A cikk felidézi, Csányi több fronton is rálát a sport és az egészségügy kapcsolatára. MLSZ-elnökként követi az évi 200 milliárd forinyi tao-pénzt, és így az abból az egészségügyi kiadásokra jutó évi ötmilliárdot is. Ráadásul Csányi volt iskolatársa a Sportkórház igazgatója, Soós Eszter Ágnes, akinek érdekében a HVG információi szerint a bankvezér a közelmúltban is közbenjárt. A Sportkórházban komolyabb hatalmi harcok dúlnak a színfalak mögött, ami késlelteti a fejlesztéseket is – Csányi tehát ennek is tudatában volt, amikor bevásárolta magát a magánegészségügybe.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.