Észak-Korea állítja, most már bármit le tud bombázni az USA-ban a tegnapi rakétateszt után

külföld
2017 július 29., 03:24

Kim Dzsongun közölte szombaton, hogy a legújabb (összesen a második) interkontinentális ballisztikus rakétatesztjével Észak-Korea bizonyította, hogy most már bármilyen célpontot el tud érni a kontinentális Egyesült Államok területén.

A Kedves Vezető, Kim Dzsongun elégedettségét fejezte ki a tökéletesen végrehajtott rakétateszt miatt és méltatta a rakéta fejlesztőit,

fogalmazott az észak-koreai hírügynökség. Phenjan adatai alapján 3724,9 kilométerre sikerült feljutnia, 47 perc 12 másodpercen át repült, és 998 kilométeres távot tett meg. Elemzők szerint tízezer kilométer lehet a hatótávolsága a rakétának, amivel valóban elérné Észak-Amerikát.

Az USA – ahol a Fehér Házban hónapok óta a lassú lefolyású oroszbotránnyal van mindenki elfoglalva – elítélte a rezsimet, de Rex Tillerson külügyminiszter kritizálta Oroszországot és Kínát is, mert szerint ez a két ország hozzájárult ahhoz, hogy Észak-Korea ilyen messzire jusson.

Japán és Dél-Korea egyaránt összehívták nemzetbiztonsági tanácsaikat.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.