A saját apósa diszkóját lőtte szét a konstanzi támadó

külföld
2017 július 30., 19:12
comments 245

A vasárnap hajnali konstanzi támadás elkövetője a lövöldözés előtt veszekedett a diszkó alkalmazottaival. A nyomozást vezető főügyész, Johannes-Georg Roth elmondta, hogy a diszkót a 34 éves támadó apósa üzemelteti. Ugyanakkor arról nem beszélt, hogy miért vesztek össze.

A férfi a veszekedés után elhagyta a diszkót, majd egy M16-os gépkarabéllyal tért vissza otthonról, és tüzet nyitott. Egy biztonsági őrt megölt, két embert pedig megsebesített. Mivel a konstanzi rendőrkapitányság csak másfél kilométerre van a diszkótól, így a rendőrök gyorsan a helyszínre tudtak érni. A támadót a rendőrök lőtték le, útban a kórház felé halt meg.

A rendőrség sajtótájékoztatóján bemutatják a támadáshoz használt fegyvert.
photo_camera A rendőrség sajtótájékoztatóján bemutatják a támadáshoz használt fegyvert. Fotó: -/dpa Picture-Alliance/AFP

A férfit korábban már elítélték, többek között testi sértés és kábítószeres ügyek miatt. Az Irakból származó kurd férfi 1991 óta élt Németországban. Az ügyészség szerint semmi sem utal arra, hogy kapcsolatban állt volna a terroristákkal. Megjegyezték, hogy a kurd férfi korábban a közösségi oldalakon elítélte az Iszlám Állam tevékenységét. A rendőrség szerint a férfi inkább a drogkereskedő-kidobói körökkel állt kapcsolatban.

Az ügyészség sajtótájékoztatóján elmondták, hogy a férfi egy olyan gépkarabéllyal kezdett el lövöldözni, amit az amerikai hadsereg is használ. Az egyik rendőr, akit fejen eltalált vele, csak a sisakjának köszönheti, hogy életben maradt. Egyelőre nem tudni, honnan szerezte a fegyvert. (Spiegel/FAZ)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.