Fukuyama Orbán beszédéről: Teli torokból védi az etnikai nacionalizmust és teli van antiszemita összeesküvés-elméletekkel

POLITIKA
2017 július 30., 18:17
comments 413

Az amerikai politológus azzal osztotta meg Orbán Viktor tusnádfürdői beszédének angol fordítását a Twitteren, hogy szerinte az teli torokból védi az etnikai nacionalizmus és tele van antiszemita összeesküvés-elméletekkel.

link Forrás

Később hozzátette, hogy a V4-ek országai már így is eleget szenvedtek az etnikai alapú nacionalizmustól a 20. században. 

Francis Fukuyama többször elmondta, hogy megdöbbent, amikor 2014-ben is Orbán Viktor az illiberális demokráciákat méltatta Tudnásfördőn. Akkor azt írta a Twitterre, hogy nehéz elhinni, hogy egy európai vezető nyíltan illiberális demokráciára szólítson fel, miként azt Orbán Viktor tette.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.