Leállítottak egy utcai előadást a szlovák rendőrök, mert a szereplők meztelenre vetkőztek

2017 július 30., vasárnap 12:04
115

Hatósági fellépésre félbeszakították két külföldi nő nyilvános művészi performanszát a szlovákiai Nagytapolcsány buszpályaudvarának aluljárójában, mert a szereplők néhány percig anyaszült meztelenül voltak láthatók a négyórás produkcióban.

Az izraeli Bar Altaras és a német Roni Katz Practices of Love című előadását egy regionális lap főszerkesztője, Ondrej Somodi jelentette fel közszeméremsértés miatt. 

Az újságíró nemcsak a feljelentést tette meg, hanem írt is az előadásról, noha azt maga személyesen nem látta, csak az internetre felkerült fotókra reagált - mondta el Zuzana Godálová, az előadást szervező Nástupiste 1-12 művészcsoport vezetője.

A szervező szerint a performansz költői, családi módon szólt a társas kapcsolatokról, és nem volt benne semmi vulgáris. A rendőrség rendbontással gyanúsítja a fellépőket. 

Godálová azt mondta, hogy a rendezvényt előre bejelentették az önkormányzatnak és a rendőrségnek, és sehol nem emeltek kifogást ellene. A Nástupiste 1-12 gyakran rendez kulturális eseményeket az aluljáróban. 

A szervező ellentmondásosnak nevezte, hogy a Szlovákiánál vallásosabb Lengyelországban senkinek nem volt kifogása a meztelenséget is tartalmazó performansz ellen. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt