Rióba vezényelték a hadsereget a várost elfoglaló drogbandák miatt

külföld
2017 július 30., 15:13
comments 77

A brazil kormány több ezer katonát küldött Rio de Janeiro utcáira és strandjaira, hogy visszaszorítsák a bűnözőket, mivel idén nagyon elszaporodtak a fegyveres összecsapások a rendőrség és a drogbandák között. A katonák főleg a turisták által kedvelt, forgalmas helyeken járőröznek. 

photo_camera Fotó: MAURO PIMENTEL/AFP

Riót különösen rosszul érinti a brazil gazdaságot sújtó gazdasági válság. Ahogy a tavalyi olimpiai játékok után feloldották a rendkívüli biztonsági intézkedéseket, szinte azonnal elszabadult az erőszak, mivel a bandák visszatértek a nyomornegyedekbe, és megkezdődtek köztük a területi harcok.

photo_camera Fotó: Luiz Souza/NurPhoto

A városban január és június között 10 százalékkal nőtt a gyilkosságok száma az előző évhez képest. A rablási kísérleteknél elkövetett gyilkosságok száma pedig 21 százalékkal ugrott meg. A helyi rendőrségnek néha még arra sincs pénze, hogy megtankolja a járműveit. Globo hírügynökség szerint minden 54. órában megölnek egy rendőrt. (Financial Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.