Rióba vezényelték a hadsereget a várost elfoglaló drogbandák miatt

A brazil kormány több ezer katonát küldött Rio de Janeiro utcáira és strandjaira, hogy visszaszorítsák a bűnözőket, mivel idén nagyon elszaporodtak a fegyveres összecsapások a rendőrség és a drogbandák között. A katonák főleg a turisták által kedvelt, forgalmas helyeken járőröznek. 

Fotó: MAURO PIMENTEL/AFP

Riót különösen rosszul érinti a brazil gazdaságot sújtó gazdasági válság. Ahogy a tavalyi olimpiai játékok után feloldották a rendkívüli biztonsági intézkedéseket, szinte azonnal elszabadult az erőszak, mivel a bandák visszatértek a nyomornegyedekbe, és megkezdődtek köztük a területi harcok.

Fotó: Luiz Souza/NurPhoto

A városban január és június között 10 százalékkal nőtt a gyilkosságok száma az előző évhez képest. A rablási kísérleteknél elkövetett gyilkosságok száma pedig 21 százalékkal ugrott meg. A helyi rendőrségnek néha még arra sincs pénze, hogy megtankolja a járműveit. Globo hírügynökség szerint minden 54. órában megölnek egy rendőrt. (Financial Times)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.