Az USA nem ismeri el a venezuelai választás eredményét

külföld
2017 július 31., 04:50
comments 63
Robbanás Caracas központjában, ahol folyamatosak voltak az összecsapások a rendőrök és a tüntetők között a vasárnapi választások alatt.
photo_camera Robbanás Caracas központjában, ahol folyamatosak voltak az összecsapások a rendőrök és a tüntetők között a vasárnapi választások alatt. Fotó: CITIZENSIDE/José Sierralta/Citizenside

Hamisnak, egyben a diktatúra felé vezető úton tett újabb lépésnek tekinti a venezuelai "altományozó gyűlés" tagjainak megválasztását, jelentette ki a Twitteren közzétett üzenetében Nikki Haley, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. Nicolás Maduro venezuelai elnök az alkotmányozó gyűlésnek nevezett új testület megválasztásával az ország törvényesen megválasztott, ám ellenzéki többségű parlamentjét akarja megkerülni.

A vasárnapi választást az ellenzék bojkottálta, azon így csak Maduro hívei indultak jelöltként. Az ellenzéki bojkottnak volt hatása, az AP helyszíni jelentése szerint a venezuelaiak többsége nem vett részt a választáson.

A tömegtiltakozásokon viszont annak ellenére is sokan részt vettek, hogy Maduro kormánya a hétvégére minden ilyen rendezvényt betiltott. Várható volt, hogy elszabadul, és el is szabadult az erőszak. Egy politikust már vasárnap kora délelőtt agyonlőttek, Tachira államban pedig egy 13 és egy 17 éves fiatallal is golyó végzett a tüntetéseken. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.