Betiltották az utcai csoportos kocogást Sierra Leone-ban, mert túl fenyegető

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Közbiztonsági okokra hivatkozva betiltották a csoportos futást a hatóságok Sierra Leone városainak utcáin – írja a Guardian.

A rendőrség kétségbeesetten figyeli, hogy egyre többen futnak csoportosan, fenyegetően, káromkodva, a közlekedést akadályozva, autókat püfölve, hangos zenét hallgatva, a járókelőktől tárgyakat elrabolva

– áll a rendőrség levelében, amiben betiltják a kocogást.

Persze valójában politikai a motiváció, a Sierra Leone-i ellenzék az utóbbi időben rendszeresen szervezett figyelemfelkeltő futásokat többek között a fővárosban, Freetownban.

Freetown, Sierra Leone fővárosa.Fotó: Bestami Bodruk/Anadolu Agency

A brit újságnak nyilatkozó helyiek arról nem hallottak, hogy csoportos futók valaha is konfliktusba kerültek volna bárkivel, ráadásul a futás és a futball két olyan dolog, amivel helyi szervezők remekül le tudják kötni a munkanélküli fiatalokat.

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 10,6 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.