Betiltották az utcai csoportos kocogást Sierra Leone-ban, mert túl fenyegető

Közbiztonsági okokra hivatkozva betiltották a csoportos futást a hatóságok Sierra Leone városainak utcáin – írja a Guardian.

A rendőrség kétségbeesetten figyeli, hogy egyre többen futnak csoportosan, fenyegetően, káromkodva, a közlekedést akadályozva, autókat püfölve, hangos zenét hallgatva, a járókelőktől tárgyakat elrabolva

– áll a rendőrség levelében, amiben betiltják a kocogást.

Persze valójában politikai a motiváció, a Sierra Leone-i ellenzék az utóbbi időben rendszeresen szervezett figyelemfelkeltő futásokat többek között a fővárosban, Freetownban.

Freetown, Sierra Leone fővárosa.Fotó: Bestami Bodruk/Anadolu Agency

A brit újságnak nyilatkozó helyiek arról nem hallottak, hogy csoportos futók valaha is konfliktusba kerültek volna bárkivel, ráadásul a futás és a futball két olyan dolog, amivel helyi szervezők remekül le tudják kötni a munkanélküli fiatalokat.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.