Előkerült Hosszú Katinka egy 21 évvel ezelőtti interjúja

21 éve, hét éves korában valószínűleg élete első nyilatkozatát adhatta Hosszú Katinka általános iskolája tévéjének. A már januárban is elérhető, de most hirtelen felpörgő felvételen Hosszú arról beszél, hogy már akkor négy éve úszott. Heti hat edzése van, és szeret úszni, mondta.

Megkérdezték tőle, hogy szigorú-e az edzője, "Bakos Laci bácsi". "Nagyon szigorú, mert azt szeretné a papám, hogy nagyon jól ússzak" - mondta Hosszú, akinek a felvétel készültekor már kiállítás is nyílt az érmeiből általános iskolájában.

Update 11:41: Ne hagyjuk elsikkadni, hogy a Katinkát kérdező fiatalember saját jogán szintén elismert sportolóvá serdült az interjú készítése óta eltelt 21 évben. Mint azt olvasónktól, Gábortól megtudtam, ő Flander Márton, aki pont most szombaton sorozatban negyedszer nyerte meg a magyar hosszútávú triatlon országos bajnokságot, hatalmas csatában, 8 óra 10 perces pályacsúccsal. Hogy legyen mihez mérni a teljesítményét, úgy futott 2 óra 41 perces maratont, hogy előtte úszott 3,8 kilométert, és kerékpározott 180-at.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.