Matolcsy fiának lapjában Simicska fiának politikai ambíciójáról írnak

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Az Origo nevű kiadvány – ami június vége óta hivatalosan is Matolcsy György fia, Matolcsy Ádám tulajdonában van, de már korábban, Száraz István tulajdonlása idején is a jegybankelnök fiának befolyása alatt állt – arról ír, hogy Simicska Lajos fia, Simicska Ádám a Jobbik listájának ötödik helyén szerepelhet majd.

Balra Simicska Ádám, jobbra Matolcsy Ádám.

Mire alapozva írja ezt az egyik leszármazott-Ádám kiadványa a másik leszármazott-Ádámról? Hát arra alapozva, hogy "tudta meg az Origo". A kiadvány anyagát tovább olvasva kiderül, hogy a Jobbiknak még nincs is választási listája, tehát többszörösen is indokolt a feltételes mód.

Az információ alapja egy márciusi Ripost cikk, aminek érdekessége, hogy az eredetiben már benne van a helyreigazítás:

Igaz, az Origo anyagában csak az azóta elismerten kamuértesülést átvevő állami médiás Híradó.hu linkje szerepel.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.