Mike Pence keményen bírálta Oroszországot balti látogatásán

2017 július 31., hétfő 2:38
48

Felkeményedni látszik az Egyesült Államok kormányának Oroszországgal szembeni politikája. Egyrészt Donald Trump elnök hamarosan aláírhatja az új, szigorúbb szankciókat bevezető törvényt, amelyre válaszul Vlagyimir Putyin már 755 amerikai diplomata kiutasítására készül. A törvényt az eredeti tervek szerint Trump még vasárnap aláírta volna, de ennek megtörténtéről egyelőre nem érkezett hír. Alelnöke, Mike Pence viszont baltikumi látogatására érkezve Tallinban tolmácsolta Trump üzenetét: "Oroszország destabilizáló törekvései, ukrajnai tevékenysége és az, hogy gonosz rezsimeket támogatnak, elfogadhatatlan." Pence látogatása egyrészt ezt, az oroszokkal szembeni látványos kiállást, egyben az Oroszország által leginkább fenyegetett NATO-szövetségesek, a három apró balti állam megnyugtatását szolgálta. Ennek részeként hangzott el a nyilatkozat, és ennek része az is, hogy Pence amerikai rakétaelhárító rendszerek telepítéséről is tárgyal Észtországban.

Ugyanezt a célt szolgálja, hogy Pence a látogatásán, amelyen a lett és a litván elnökökkel is találkozik majd, ismét megerősítette az USA elkötelezettségét a NATO 5., a kölcsönös védelmet garantáló cikkelye mellett. (Via Axios, MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt