Állatkertből szökött pumakölyök ólálkodik a bokrok között Prága környékén

ÁLLAT
2017 augusztus 01., 06:29
comments 67

Megszökött egy hét hónapos pumakölyök a Prágához közeli Zvole kis állatkertjéből, mert valaki megrongálta a ketrecét - közölte Tomás Machac, az állatkert vezetője.

"Egy szomszédunk vette észre a kis pumát, amikor sétálni vitte a kutyáját. A ragadozó elszaladt, mert megijedt" - tette hozzá az igazgató. Elmondta, hogy munkatársai keresik Izzyt, a vasárnap éjjel megszökött pumakölyköt, amely valószínűleg elbújt valahol a bokrok között.

photo_camera Nem Izzy személyesen, de puma. Fotó: Bas Lammers/Bas Lammers

Alena Steffelova, a prágai állatkert szóvivője szerint egy puma akkor marad életben szabadon, ha már megtanult vadászni, nyulak és őzek lehetnek a zsákmányai. 2016-ban egy tarajos sül szökött meg ugyanebből az állatkertből, akkor az állategészségügyi hatóság bírságot szabott ki a tulajdonosra.

Miroslav Stoklasa, Zvole polgármestere elmondta, hogy a kis állatkertnek van engedélye egzotikus állatok tartására, ám az állatok pajtáit és ketreceit, köztük a pumáét is illegálisan építették. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.