Orosz vadászgépeket fogtak be NATO-gépek Észtország közelében

külföld
2017 augusztus 01., 16:04
comments 49

Spanyol és finn vadászrepülőgépek fogtak el - közrefogtak, majd kísértek - egy ideig három orosz katonai gépet kedden Észtország légterének közelében a Balti-tenger térségében - közölte Dylan P. White NATO-szóvivő.

Az orosz gépeket két MiG-31-es vadászrepülőgépként, illetve egy Antonov An-26-os katonai szállítóként azonosították.

photo_camera Fotó: KIRILL KUDRYAVTSEV/AFP

A szóvivő közlése szerint az észak atlanti szövetség baltikumi légtérfigyelő missziójában részt vevő két spanyol F-18-as vadászgépet riasztottak az észtországi Ämari légi támaszpontról, de finn felségjelzésű repülőgépek is érkeztek az orosz katonai gépek kíséretére.

Az észak-atlanti szövetség szóvivője elmondta: a két spanyol F-18-as rövid időre, véletlenül megsértette a nem NATO-tagállam Finnország légterét, miközben a helsinki hatóságokat felkérték arra, hogy vegyék át az orosz repülőgépek kísérését.
Az elmúlt években számos hasonló incidens történt a Balti-tenger feletti térségben, különösen mióta fokozódtak a feszültségek a Nyugat és Oroszország között az ukrajnai válság tükrében. (MTI, Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.