Csókolom, egy gombóc polyphenol-t kérnék édes tölcsérben

TUDOMÁNY
2017 augusztus 02., 10:59
comments 169

Japánban megint feltaláltak valamit, ami ki fogja borítani a normális embereket, ha elterjed a világban.

Ez a soha el nem olvadó fagylalt.

Eperből vontak ki egy polyphenol nevű anyagot, ami valami trükkös módon megakadályozza, hogy a fagylalt elolvadjon a melegben.

link Forrás

A QZ-n úgy magyarázzák, hogy az anyag nem hagyja, hogy szétváljon a víz és az olaj, de én ettől sajnos nem értem jobban, hogy akadályozza meg az olvadást. Mindegy is.

El sem akarom képzelni, hogy milyen érzés lesz a nyári melegben, mikor valaki bele akar nyalni egy jéghideg fagyiba, és helyette ilyen langyos frutha kerül a szájába.

Borzasztó :((((((((

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.