Egymillió kisgyereket fenyeget a kolerajárvány Jemenben

2017 augusztus 2., szerda 5:50
29
Ezt a jemeni kisfiút is kolera gyanújával szállították egy segélyszervezet orvosi sátrához a főváros, Szanaa közelében. Fotó: Hani Al-Ansi/dpa Picture-Alliance/AFP

Jemenben polgárháború, háború, éhínség és immár kolerajárvány is dúl, ez utóbbi a Save the Children nevű nemzetközi segélyszervezet szerint legalább egymillió, öt évesnél fiatalabb, az éhezéstől már amúgy is legyengült gyermek életét fenyegeti.

A kolerajárvány két éve kezdett tombolni, azóta már 425 ezren betegedtek meg kolerában és legalább 1900-an haltak bele. A Save the Children adatai szerint az új esetek 44 százalékában 15 évesnél fiatalabbak fertőződnek meg, és a halálos áldozatok harmada is ebből a korcsoportból kerül ki.

"Az a tragikus, hogy a kolera és az alultápláltság is kezelhető lenne a legalapvetőbb egészségügyi ellátással, de a kórházak és rendelők elpusztultak, az állami egészségügy dolgozói egy éve nem kaptak fizetést, a létfontosságú segélyszállítmányok célba jutását pedig akadályozzák" - mondta a Save the Children vezetője, Tamer Kirolos.

Az ENSZ számításai szerint a 28 millió lakosú Jemenben 20,7 millió ember szorul segélyekre. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt