Forrong Újbuda: 350 lakásos megalakóparkot építenek a Feneketlen-tó mellé

A Heti Válasz ír arról, hogy a Horizon Development Kft. fejlesztőcég 2-3 éven belül óriási lakóparkot épít a Karolina utat a Feneketlen-tóval összekötő Diószegi út mellett. Ez konkrétan három gigantikus lakótömböt, benne 350 lakást és egy 500 férőhelyes mélygarázst jelent a Hotel Flamenco mellett.  

A csoport tulajdonosa, Kovács Attila már össze is kürtölte a környék lakóit, hogy beavassa őket a részletekbe, ők viszont nem voltak boldogok. A Buda Gardens megálmodója magabiztosnak mutatkozott, arról beszélt, hogy biztosan megépül a park, sőt a lap szerint azt éreztette, hogy 

"a helyieknek nem lázadozniuk kellene, hanem hálát adni (praktikusan neki), hogy nem 50 ezer négyzetméter irodát pakol a maga bő 1,2 hektárjára, mert ezt is megtehetné".

Kovács magabiztossága azért figyelemreméltó, mert a környék iskolái, óvodái, játszóterei már így is tele vannak, a beruházással pedig biztosan megszűnik a vidék kertvárosnak lenni, még ha a tulaj szerint jobbára egyszintes üzemegységek és raktárak esnek csak a projekt áldozatául.  

Érdekesség még a cikk szerint, hogy a Miniszterelnökség által felügyelt telek egy Walnut Estat nevű rt.-n keresztül került a ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft.-től a Horizonhoz, de a köztes eladó csak néhány napig volt tulaj. 

A Horizon a jó referenciákkal rendelkező DVM-csoport tagja, amely az utóbbi időben más állami projektek mentén is feltűnt: dolgoztak az Eiffel Palac irodaházán, és kivitelezői voltak a Vajna-család által felfuttatott Dorottya utcai gyémántboltnak is. (Heti Válasz)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.