Levelet írt a veronai balesetben érintett buszos cég vezetője az áldozatok családjainak, például arról, hogy ő is szeretne kártérítést

baleset
2017 augusztus 02., 11:14
comments 143

Teljesen bizarr levelet írt az veronai buszbalesetben meghalt gyerekek szüleinek Czakó Tibor, a tragédiában érintett buszos cég vezetője. A levelet még márciusban, közvetlenül a 17 halálos áldozattal járó szerencsétlenség után írta a cégvezető, annak részleteit most hozta nyilvánosságra a 24.hu. Az írásban keverednek a fontoskodó, a szerencsétlenül fogalmazott, a totálisan érzéketlen és a szimplán felháborító mondatok.

Így például a buszos cég főnöke kifejti, hogy

  • a buszsofőr elaludt, noha ezt a nyomozás még nem mondta ki egyértelműen;
  • hogy egy lámpaoszlop rossz elhelyezése okozta a tüzet, noha erre sincs még bizonyíték;
  • „már forgatjuk azt a tájékoztató filmet, amelyik induláskor felkészít pl. az üvegtörő kalapácsok helyére. Ha ezt látják, biztosan többen megmenekülnek.”
  • „szeretném Önökkel összhangban az autópálya üzemeltetőit is bevonni a felelősök körébe. Részben azért, mert változatlanul építették vissza ezt a veszélyes szakaszt, részben pedig azért, mert kárunk megtérítését várjuk tőlük.”

Érthetetlen, hogy a cégvezető miért tartotta szükségesnek néhány héttel a baleset után arról tájékoztatni a gyászoló szülőket, hogy szerinte milyen okok játszottak szerepet a tragédiában, hogy szerinte hogyan menekülhetett volna meg több gyerek, illetve hogy neki milyen kártérítési igénye van, és azt kivel szemben szeretné érvényesíteni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.