Levelet írt a veronai balesetben érintett buszos cég vezetője az áldozatok családjainak, például arról, hogy ő is szeretne kártérítést

Több 444 videó?
Szeretném

Teljesen bizarr levelet írt az veronai buszbalesetben meghalt gyerekek szüleinek Czakó Tibor, a tragédiában érintett buszos cég vezetője. A levelet még márciusban, közvetlenül a 17 halálos áldozattal járó szerencsétlenség után írta a cégvezető, annak részleteit most hozta nyilvánosságra a 24.hu. Az írásban keverednek a fontoskodó, a szerencsétlenül fogalmazott, a totálisan érzéketlen és a szimplán felháborító mondatok.

Így például a buszos cég főnöke kifejti, hogy

  • a buszsofőr elaludt, noha ezt a nyomozás még nem mondta ki egyértelműen;
  • hogy egy lámpaoszlop rossz elhelyezése okozta a tüzet, noha erre sincs még bizonyíték;
  • „már forgatjuk azt a tájékoztató filmet, amelyik induláskor felkészít pl. az üvegtörő kalapácsok helyére. Ha ezt látják, biztosan többen megmenekülnek.”
  • „szeretném Önökkel összhangban az autópálya üzemeltetőit is bevonni a felelősök körébe. Részben azért, mert változatlanul építették vissza ezt a veszélyes szakaszt, részben pedig azért, mert kárunk megtérítését várjuk tőlük.”

Érthetetlen, hogy a cégvezető miért tartotta szükségesnek néhány héttel a baleset után arról tájékoztatni a gyászoló szülőket, hogy szerinte milyen okok játszottak szerepet a tragédiában, hogy szerinte hogyan menekülhetett volna meg több gyerek, illetve hogy neki milyen kártérítési igénye van, és azt kivel szemben szeretné érvényesíteni.