Németh Szilárd beismerte, hogy óriásit kamuzott a "Soros-hálózatok" átvilágításáról

Szeptemberben a Fidesz jolly jokere - alelnöke, vasökle és rezsibiztosa - volt az, aki magasabb fokozatba kapcsolta a civilezést, és a Pesti Srácoknak adott interjújában nemzetbiztonsági kockázatként beszélt a "Soros-hálózatról", és kezdeményezte megfigyelésüket. 

 "A (Nemzetbiztonsági) Bizottsághoz és a titkosszolgálatokhoz fordultam, összegyűjtve a Soros-hálózattal együttműködő szervezetek nevét, kérve a tevékenységük teljes átvilágítását." 

SzilárdFotó: botost/444.hu

Németh megnevezte az Eötvös Károly Intézetet és a TASZ-t is, mint remek példákat, és leszögezte, hogy "Soros György ez irányú ügyködése nagyon komoly kockázatot jelent a magyar emberekre, ezért az államnak minden erejével fel kell lépnie a jogtalanság ellen."

Később továbbpörgött a civilezés, januárban Németh már a kitakarításukról lamentált. Márciusra aztán a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hivatalnak (NAIH) is feltűnt, hogy egy kocsmai viták szintjén hőbörgő politikus random civileket világíttat át a titkosszolgálatokkal.

A hvg.hu kérdezett rá arra, hogy miként is alakult a NAIH és a politikus levélváltása, és nem hiába. A válasz szerint Péterfalvi Attila tavassszal jelezte, hogy Némethnek, mint bizottsági tagnak nem, csak a miniszternek van joga konkrét feladatot, mondjuk megfigyelésre utasítást kiadni. 

Konkrétan úgy fogalmazott, hogy Németh "nem uszíthatja bizonyos szervezetekre a szakszolgálatokat", arról nem beszélve, hogy eleve teljes hülyeség a megfigyelésre feljogosító törvény alapján őket vizsgálni, mivel 

minden aktivitásuk nyilvános.

A biztos nyilatkozatra kötelezte Némethet, aki írásban elismerte, hogy szó nem volt intézkedésről, ő csak "felhívta a figyelmet a kockázatokra".  

"A Nemzetbiztonsági Bizottság tagjaként és alelnökeként több alkalommal hívtam fel a titkosszolgálatok figyelmét a külföldi forrásból működő Magyarországon bejegyzett társadalmi szervezetek működésének kockázatára, ugyanakkor a rám irányadó jogszabályi rendelkezéseket ismerve és betartva, közvetlen utasítást intézkedésre soha nem adtam"

- vallotta be megszeppenve a nyilvánvaló ordas kamut a Fidesz alelnöke, akiben valószínűleg kicsit túlpörgött a bizonyítási vágy. (hvg.hu)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.