Németh Szilárd beismerte, hogy óriásit kamuzott a "Soros-hálózatok" átvilágításáról

2017 augusztus 2., szerda 17:04
154

Szeptemberben a Fidesz jolly jokere - alelnöke, vasökle és rezsibiztosa - volt az, aki magasabb fokozatba kapcsolta a civilezést, és a Pesti Srácoknak adott interjújában nemzetbiztonsági kockázatként beszélt a "Soros-hálózatról", és kezdeményezte megfigyelésüket. 

 "A (Nemzetbiztonsági) Bizottsághoz és a titkosszolgálatokhoz fordultam, összegyűjtve a Soros-hálózattal együttműködő szervezetek nevét, kérve a tevékenységük teljes átvilágítását." 

Szilárd Fotó: botost/444.hu

Németh megnevezte az Eötvös Károly Intézetet és a TASZ-t is, mint remek példákat, és leszögezte, hogy "Soros György ez irányú ügyködése nagyon komoly kockázatot jelent a magyar emberekre, ezért az államnak minden erejével fel kell lépnie a jogtalanság ellen."

Később továbbpörgött a civilezés, januárban Németh már a kitakarításukról lamentált. Márciusra aztán a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hivatalnak (NAIH) is feltűnt, hogy egy kocsmai viták szintjén hőbörgő politikus random civileket világíttat át a titkosszolgálatokkal.

A hvg.hu kérdezett rá arra, hogy miként is alakult a NAIH és a politikus levélváltása, és nem hiába. A válasz szerint Péterfalvi Attila tavassszal jelezte, hogy Némethnek, mint bizottsági tagnak nem, csak a miniszternek van joga konkrét feladatot, mondjuk megfigyelésre utasítást kiadni. 

Konkrétan úgy fogalmazott, hogy Németh "nem uszíthatja bizonyos szervezetekre a szakszolgálatokat", arról nem beszélve, hogy eleve teljes hülyeség a megfigyelésre feljogosító törvény alapján őket vizsgálni, mivel 

minden aktivitásuk nyilvános.

A biztos nyilatkozatra kötelezte Némethet, aki írásban elismerte, hogy szó nem volt intézkedésről, ő csak "felhívta a figyelmet a kockázatokra".  

"A Nemzetbiztonsági Bizottság tagjaként és alelnökeként több alkalommal hívtam fel a titkosszolgálatok figyelmét a külföldi forrásból működő Magyarországon bejegyzett társadalmi szervezetek működésének kockázatára, ugyanakkor a rám irányadó jogszabályi rendelkezéseket ismerve és betartva, közvetlen utasítást intézkedésre soha nem adtam"

- vallotta be megszeppenve a nyilvánvaló ordas kamut a Fidesz alelnöke, akiben valószínűleg kicsit túlpörgött a bizonyítási vágy. (hvg.hu)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt