Több idős ember meghalt egy budakalászi szociális otthonban

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Nagyon sok mentő volt hétfőn egy budakalászi szociális otthonnál, két ember meghalt, másokat kórházban ápolnak

- erről beszélt délelőtt egy forrásunk, aki azt is megemlítette, hogy ételmérgezéshez hívták a mentősöket.

Megkerestük a Mentőszolgálatot az üggyel kapcsolatban, akik nem akartak felvilágosítást adni. Győrfi Pál szóvivő csak annyit írt kérdéseinkre, hogy keressük a szociális otthon üzemeltetőjét. (Győrfi egyébként pont ma beszélt az MTI-nek arról, hogy a nagy melegben 10-15 százalékkal több a riasztás és a haláleset, és a hőség főleg az idős emberekre veszélyes.)

Az otthonban délelőtt telefonon csak annyit mondtak, hogy mentők ugyan jártak náluk, ez egyáltalán nem ritkaság, de ételmérgezés nem történt.

Szerdán kora este a Bors írta meg, hogy ételmérgezés történhetett Budakalászon, ketten meghaltak, hat embert pedig kórházban ápolnak. Arról is írtak, hogy összesen hét mentőautó volt a helyszínen. 

Ezután újra felhívtuk a budakalászi otthont, ahol megint azt mondták, hogy nem történt ételmérgezés, de azt elismerték, hogy több idős ember is meghalt. Arról beszéltek, hogy a nagy meleget az otthon idős, gyakran 90 év feletti, súlyos beteg lakói nagyon nehezen bírják, ezért valóban gyakran járnak hozzájuk a mentők, de nem történt náluk semmi rendkívüli esemény.

Kerestük a rendőrséget is, hogy vizsgálják-e a történteket, de egyelőre nem kaptunk választ.

UPDATE 11:50

Az Ön által említett eset kapcsán a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságra feljelentés, bejelentés ez idáig nem érkezett.

Ezt válaszolta az esettel kapcsolatos kérdéseinkre a rendőség.

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.