Usain Bolt futócipőjével gazdagodott a somoskői cipőmúzeum

10 éve nyitotta meg kapuit a patinás salgótarján-somoskői cipőmúzeum, ahol olyan különlegességeket csodálhatnak meg a látogatók, mint Szergej Bubka rúdugró-isten, Javier Sotomayor magasugró-világcsúcstartó egykori lábbelijei. 

Most óriási zsákmányra tett szert az intézmény: megszerezték , a 100 és a 200 méteres síkfutás világcsúcstartója, a jamaikai fenomén Usain Bolt egy pár cipőjét. 

"Elképesztő munka eredménye ez" 

- lelkendezett szerdán a helyszínen Orendi Mihály, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) alelnöke.

A tulajdonos Angyal János elmesélte, hogy tavaly ősz óta próbáltak szerezni egy eredeti Bolt-cipőt, de tavasszal az első kísérlet megfeneklett, miután a futó barátja, a megbízatáson dolgozó Germain Mason motorbalesetben meghalt. Végül Alfonz Juck,  a júniusi ostravai atlétikai verseny menedzsere segített szerezni egy dedikált példányt.  

 "Ez olyan ékszer, amivel teljessé tettük a gyűjteményt. Bolt cipője a gyűjtemény koronaékszere" 

- fogalmazott Angyal János.

A cipőmúzeum amúgy 1996 óta tart nyitva, akkor Charles Austin sztárvendég nyitotta meg, és hagyta ott egy pár cipőjét. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.