Usain Bolt futócipőjével gazdagodott a somoskői cipőmúzeum

sport
2017 augusztus 02., 18:01
comments 62

10 éve nyitotta meg kapuit a patinás salgótarján-somoskői cipőmúzeum, ahol olyan különlegességeket csodálhatnak meg a látogatók, mint Szergej Bubka rúdugró-isten, Javier Sotomayor magasugró-világcsúcstartó egykori lábbelijei. 

Most óriási zsákmányra tett szert az intézmény: megszerezték , a 100 és a 200 méteres síkfutás világcsúcstartója, a jamaikai fenomén Usain Bolt egy pár cipőjét. 

"Elképesztő munka eredménye ez" 

- lelkendezett szerdán a helyszínen Orendi Mihály, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) alelnöke.

A tulajdonos Angyal János elmesélte, hogy tavaly ősz óta próbáltak szerezni egy eredeti Bolt-cipőt, de tavasszal az első kísérlet megfeneklett, miután a futó barátja, a megbízatáson dolgozó Germain Mason motorbalesetben meghalt. Végül Alfonz Juck,  a júniusi ostravai atlétikai verseny menedzsere segített szerezni egy dedikált példányt.  

 "Ez olyan ékszer, amivel teljessé tettük a gyűjteményt. Bolt cipője a gyűjtemény koronaékszere" 

- fogalmazott Angyal János.

A cipőmúzeum amúgy 1996 óta tart nyitva, akkor Charles Austin sztárvendég nyitotta meg, és hagyta ott egy pár cipőjét. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.